Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kodak-támadás az Apple ellen

Dotkom

Kodak-támadás az Apple ellen

A szabadalmi jogok megsértésével vádolja az Apple és a Research In Motion nevű céget az Eastman Kodak.

A kamerák gyártásával foglalkozó, 1880-ban alapított Eastman Kodak szabadalmi jogok megsértésével vádolja az Apple-t és a BlackBerry mobilkészülékeket gyártó Research In Motion nevű céget – adta hírül a Bloomberg. A Kodak azt szeretné elérni, hogy a vállalatok fizessenek neki jogdíjat.

A panaszokat az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsághoz (ITC) és egy New York-i szövetségi bírósághoz nyújtották be. Az ITC-ügy azt eredményezheti, hogy kitiltják az Apple és a Research In Motion importtermékeit, ha a Kodak sikerrel jár. A szabadalmak a digitális kamerákkal és bizonyos számítógépes eljárásokkal vannak összefüggésben.Évek óta tárgyalunk a két céggel, hogy megkíséreljük ezt az ügyet barátságosan megoldani és képtelenek vagyunk megállapodást elérni – közölte Laura Quatela, a Kodak szerzői tulajdonjoggal foglalkozó osztályának a vezetője. A jogi eljárást a részvényeseink védelme és a saját technológiánk létező licence érdekében indítottuk – tette hozzá.

A Kodak panaszt tett az ITC-nél a Samsung Electronics és az LG Electronics ellen is tavaly. Végül mindkét ügyben sikerült egyezséget elérniük a cégeknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés