Connect with us

technokrata

Fokozottan ellenőrzi a korlátozásokat az NHH

Dotkom

Fokozottan ellenőrzi a korlátozásokat az NHH

Az idei tapasztalatok alapján a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kiemelten vizsgálja jövőre az internetszolgáltatások sebességének lassítását és korlátozását, a hírközlési szolgáltatások műszaki hibáinak elhárítását, valamint a roamingrendeletben előírt kötelezettségek betartását – derül ki a hatóság 2010-es piacfelügyeleti tervéből.

Amennyiben a vizsgálatok eredményei indokolttá teszik, a hatóság jogalkotási lépéseket is kezdeményezni fog. Az NHH figyelme ezenkívül kiterjed a szolgáltatások minőségére, a fogyasztók érdekeit védő garanciális szabályok érvényesítésére és a hírközlési végberendezések forgalmazására is. A hatóság piacfelügyeleti tevékenysége keretében tavaly 215 határozatban összesen 206,3 millió forint bírságot szabott ki a szolgáltatókra, az idei első félévben 170 esetben született büntető határozat 91 millió forint értékben.

A hatóság piacfelügyeleti prioritásai 2010-ben:- internetszolgáltatások fel- és letöltési sebességeinek lassítása, korlátozása- egyedi előfizetői szerződések- árukapcsolás- hibaelhárítás- emelt díjas számok használata- roamingrendeletben előírt kötelezettségek betartásaForrás: NHHSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin