Connect with us
Hirdetés

technokrata

Magyar céget venne a lengyel informatikai vállalat

Dotkom

Magyar céget venne a lengyel informatikai vállalat

Magyarországon is felvásárolna az Asseco Poland lengyel informatikai társaság.

Felvásárlásokat tervez egyebek mellett Magyarországon az Asseco Poland, Lengyelország vezető informatikai vállalata -számolt be az MTI. Adam Goral vezérigazgató hétfőn elmondta: egy sor európai országban tárgyalnak cégfelvásárlásokról. Spanyolországban három, Olaszországban pedig két társaságot kívánnak megszerezni, és Svájcban, a skandináviai térségben, valamint Lengyelországban és Magyarországon is zajlanak vállalatok átvételét célzó előkészületek. Adam Goral hozzátette: a lengyel és a magyar akvizíciót még novemberben véglegesítik.

A varsói tőzsdén jegyzett Asseco a közép-kelet-európai régió legnagyobb helyi alapítású informatikai társasága. Az 1991-ben indult cég üzleti szoftvereket fejleszt, és kisebb vállalkozások felvásárlása révén mostanáig összesen 10 európai országban jelent meg. A több mint 8500 főt foglalkoztató társaság magyar érdekeltséggel jelenleg nem rendelkezik. Az Asseco csoportot vezető Asseco Poland SA éves szinten 33 százalékkal 102,3 millió zlotyra növelte adózott nyereségét a harmadik negyedévben, meghaladva a 88 millió zloty nyereséget valószínűsítő elemzői előrejelzéseket. Januártól szeptemberig a társaság 279 millió zloty adózott eredményt ért el, ez 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A cég bevételei 697,2 millió zlotyra csökkentek az egy évvel ezelőtti 751,5 millió zlotyról. Ez alulmúlt az elemzői várakozásokat, amelyek 724 milliós eladásokat jósoltak – közli a Bloomberg.

A szoftvercég legfontosabb ügyfelei bankok, biztosítók és egyéb pénzintézetek. Elemzők szerint korábban attól lehetett tartani, hogy a pénzügyi szférán végigsöprő válság az Assecóhoz is begyűrűzik, a társaság azonban következetes takarékossági programba kezdett, és a világméretű gazdasági válságot terjeszkedésre használja fel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés