Connect with us

Hirdetés

technokrata

A távközlés jövőre sem kerül közelebb a kilábaláshoz

Dotkom

A távközlés jövőre sem kerül közelebb a kilábaláshoz

A Magyar Telekom friss előrejelzése szerint forgalma jövőre az idén tapasztaltaknak megfelelő mértékben csökkenhet tovább.

A Detusche Bank leánya attól tart, hogy a munkanélküliség várható növekedése még tovább erodálja a távközlési cég szolgáltatásai iránti keresletet – írta a Bloomberg. Thilo Kusch pénzügyi vezérigazgató szerint egyelőre az idei bevételcélok is veszélyben vannak, annak ellenére, hogy a karácsonyi vásárlási láz elérhető közelségbe hozhatja a terveket, amelyek a bevételek 2 százalékos visszaesésével számolnak.

Kusch szerint jövőre is hasonló helyzetre számítanak a Magyar Telekomnál, melynek menedzsmentje úgy véli, a legrosszabb még mindig előttük van, s a tényleges kilábalás csak a jövő év vége felé indulhat el. A pénzügyi vezér szerint a szeptemberben 10 százalék fölé emelkedő állástalanság csak fokozódni fog 2010-ben.

A kormányzat előrejelzései szerint a gazdaság idei 6,7 zsugorodása ellenére a recesszió a harmadik negyedévben már elérte mélypontját, s az év utolsó három hónapjában megkezdődik a kilábalás.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés