Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenved a France Telecom

Dotkom

Szenved a France Telecom

Csökkent a France Telecom profitja és bevétele a harmadik negyedévben.

A France Telecom SA, Európa harmadik legnagyobb mobilcége közölte, hogy a harmadik negyedévi profitja nyolc százalékkal csökkent a várakozásoknak megfelelően – írja a Bloomberg. A mérséklődés oka, hogy a cégek és az egyéni előfizetők csökkentették költéseiket a gazdasági válság közepette.

A kamatok, adók és értékcsökkenési leírás előtti eredmény 4,56 milliárd euróra (6,71 milliárd dollár) csökkent az egy évvel ezelőtti 4,95 milliárd eurós nyereségről. Az eladások 12,7 milliárd euróra estek, míg tavaly 13,6 milliárd euró volt ez az érték. A Bloomberg elemzői konszenzusa 12,8 milliárd eurós bevételt jósolt.

A France Telecom közölte, hogy a megtakarítási terve mérsékli az Ebitda hányad csökkenését 2009-ben, amely 0,7 százalékponttal esett vissza, 35,9 százalékra a harmadik negyedévben.

Szeptember 30-án a vállalat közölte, hogy elérte a 189 milliót a előfizetőinek száma, amely 6,6 százalékos növekedés az előző év ugyanazon periódusához képest. A France Telecom papírjai 11 százalékot estek idén a párizsi kereskedésen, így a cég piaci értéke nagyjából 47 milliárd euró.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés