Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyot robbant a Windows 7

Dotkom

Nagyot robbant a Windows 7

A szoftvercég pénzügyi éve első negyedében 18 százalékos profitcsökkentést szenvedett el, mégis jócskán rávert az elemzőkre.

A Microsoft júliusban indult pénzügyi éve első három hónapjában 12,92 milliárd dolláros forgalom mellett 3,57 milliárd dolláros, azaz részvényenkénti 40 centes eredményt produkált. Profitja 18 százalékkal, bevétele 14 százalékkal lett alacsonyabb az előző év azonos időszakában jelentettnél.

Az elemzők várakozásait így is messze túlszárnyalta a cég, amelynek részvényei közel 10 százalékkal szárnyaltak a pénteki tőzsdenyitás utáni első percekben. A Thomson Reuters konszenzusa részvényenként 32 centes eredményt várt a Microsofttól 12,4 milliárd dolláros bevétel mellett.

A Windows 7 operációs rendszert pénteken piacra dobó Microsoft vezetői bősz vállveregetések kíséretében között ismertették a negyedéves eredményt, amely elsősorban az új OS hivatalos forgalmazása előtti meglepően magas vállalati érdeklődés, és az xBox népszerűsége miatt is táptalaja lehet a további optimizmusnak, egyúttal komoly költségcsökkentéseket rejt. A Windows 7-re 1,47 milliárd dollár értékű előrendelés érkezett, amely azonban csak a következő negyedév eredményét gyarapítja, mégpedig részvényenként 12 centtel. Az ünnepek előtt pedig hagyományosan felmegy a játékkonzolok forgalma, ez alól pedig talán az xBox sem lesz kivétel.

Az üzleti szoftverek, így az Office forgalmazásából 4,4 milliárd dolláros, a lakossági, többek között a Windows szoftverek forgalmazásából pedig 2,86 milliárd dolláros nyereséget zsebelt be a cég. A Google elleni háborúskodás pénzelnyelője, az online szolgáltatási részleg üzemi vesztesége az előző év azonos időszakában elért 321 millióról 480 millióra emelkedett, miközben a bevételek 520 millióról 490-re csökkentek.

A Microsoft a bizonytalan gazdasági környezetre hivatkozva nem bocsátkozott előrejelzésekbe idei pénzügyi negyedéve várható eredményéről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés