Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bűntudatosak a feleslegesen nyomtatók

Dotkom

Bűntudatosak a feleslegesen nyomtatók

Négyből három ember bűntudatot érez, ha feleslegesen nyomtat – derül ki a Lexmark megbízásából készített friss kutatásból. Az elemzés arra is rámutat, hogy az emberek túlnyomó többsége (97 százaléka) örülne egy “öko” gombnak a nyomtatón, amellyel környezetbaráttá tehetné a nyomtatást.

A Lexmark felkérésére az Ipsos által készített 2007-es európai kutatás szerint a munkavállalók kilencven százaléka tisztában van azzal, hogy a papírszemét fontos probléma forrása. Azonban majdnem negyedük (23 százalékuk) bevallotta azt is, hogy pazarlóan nyomtat. Az Ipsos 2009-es Lexmark-kutatása pedig arra mutat rá, hogy négyből három ember bűntudatot érez, amikor feleslegesen nyomtat.

Az új kutatás kiemeli, hogy mennyi ember bízik abban, hogy a gyártók segítenek csökkenteni az ökológiai lábnyom értékét. A válaszadók 97 százaléka jelezte, hogy értékelne egy “öko” gombot a nyomtatóján, hogy amennyire lehetséges, környezetbaráttá tehesse a nyomtatást. Pontosan emiatt található meg a Lexmark X650 termékeken a “print less” funkció.

Ilyen print less funkció például az az usb-port, amely minden X650 sorozathoz tartozó nyomtató elején található. Az usb-port lehetővé teszi, hogy a felhasználók a beszkennelt, automatikusan pdf formátumba konvertált dokumentumot elmentsék maguknak – nyomtatás nélkül. A pdf-et azután a megbeszélésen bemutathatják a laptopjukon vagy szétküldik e-mailen. A hibás nyomtatások számát csökkentheti a nagy, konfigurálható színes érintőképernyő, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók előnézetben megnézzék a dokumentumokat, így minimális mennyiségű oldalt nyomtatnak ki rosszul vagy másolnak hibásan. Hasznos funkció ezen a területen az e-mailbe szkennelés is. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a szkennelt dokumentumokat átnevezhessék a tartalmának megfelelően, és a csatolmányt követlenül e-mailben küldjék egyenesen a nyomtatóból.”Az európaiak környezettudatosak. A Lexmark X650-es sorozata lehetővé teszi, hogy az irodában kevesebbet nyomtassanak, csökkentsék az ökológiai lábnyom értékét és a költségeket is lefaragják. Az olyan funkció mint az usb-port vagy a színes érintőképernyő, nagyobb szabadságot ad, és segít abban, hogy kevesebb hulladékot termeljen a cég. A Lexmark innovatív hardvertechnológiája pedig segít fokozni a termelékenységet, segít spórolni, a káros környezeti hatás is kisebb. A Lexmark elkötelezett abban, hogy segítsen kevesebbet nyomtatni és többet spórolni” – hangsúlyozta Marty Canning, a Lexmark vezérigazgató-helyettese, aki egyben a Nyomtatási Megoldások és Szolgáltatások Üzletág elnöke is.

A lézernyomtatók „ökológiai lábnyomának” nyolcvan százalékáért a papírhasználat a felelős, az energia csupán nyolc százalékot, a gyártás pedig hét százalékot tesz ki – derül ki a Lexmarknak a lézernyomtatók életciklusát vizsgáló tanulmányából.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés