Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bérelhető infokommunikációs megoldásokat kínál a T-Systems

Dotkom

Bérelhető infokommunikációs megoldásokat kínál a T-Systems

A válság a kis- és középvállalkozások többségét egyre inkább arra ösztönzi, hogy költségeiket csökkentsék és erőforrásaik hatékonyságát növeljék.

A gazdasági társaságok költségcsökkentési törekvései elsősorban azokra a tevékenységekre irányulnak, amelyek nem tartoznak a fő profiljukba, illetve amelyek nem feltétlenül járulnak hozzá közvetlenül a versenyképességük megőrzéséhez. Idetartoznak a különböző informatikai és telekommunikációs szolgáltatások is. Ezekre a kiemelkedően fontos tételekre a vállalatvezetők közel fele – érthető módon – kevesebbet kíván költeni, mint korábban. “Erre a kihívásra az infokommunikációs szektor rugalmasan válaszol. Paradigmaváltás zajlik ezen a területen: az alkalmazások bérlése kerül előtérbe a rendszerek megvásárlásával szemben. A bérelt infokommunikációs megoldások legfőbb előnye, hogy a vállalkozásoknak nem kell infokommunikációs beruházásokra költeniük, azaz az innovációra szánt büdzsét a kkv-k saját tevékenységi körük fejlesztésére koncentrálhatják” – hívta fel a figyelmet a legújabb tendenciákra Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a vállalati szolgáltatások üzletág (T-Systems) vezetője.

Ennek szellemében indítja útjára a T-Systems július elejétől a Virtualoso szolgáltatásait, amelyek keretében a kis- és középvállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy különböző ict-megoldásokat béreljenek. A négy szolgáltatásból álló Virtualoso termékcsalád – amely tehát júliustól minden magyarországi vállalkozás számára elérhető a T-Systems vállalati partnereinek szóló kínálatában – a T-Systems kiemelkedő biztonságot nyújtó Virtualoso portáljáról vehető igénybe. Az online felületen megrendelhető Virtualoso szolgáltatások elindításához a vállalkozásoknak nem kell hűségnyilatkozatokat tenniük és belépési díjjal sem kell számolniuk, így az ASP-t (alkalmazásszolgáltató, Application Service Provider) bármelyikük kockázat nélkül igénybe tudja venni. A folyamatosan változó előfizetői igényekhez a T-Systems rugalmasan alkalmazkodik, így mindig a legideálisabb feltételekkel működhetnek a szolgáltatások. A T-Systems felügyelete alatt az ügyfelek adatai a lehető legnagyobb biztonságban vannak, hiszen az adattárolást és adattovábbítást a mindenkori legkorszerűbb körülmények között végzik. Az ASP szolgáltatások hátterében álló alkalmazásokat a T-Systems folyamatosan frissíti, így állandó versenyelőnyt biztosít ügyfeleinek. Az alkalmazásszolgáltatások könnyen kezelhető felhasználói felülettel rendelkeznek, így használatukhoz elegendő az alapvető informatikai jártasság, a T-Systems ügyfélszolgálata pedig a nap 24 órájában a felhasználók rendelkezésére áll. Magyarországon ehhez hasonló szolgáltatások eddig csak nemzetközi honlapokon voltak elérhetők, és kizárólag szolgáltatói kapcsolat (ügyfélszolgálat) nélkül működnek. A hazai infokommunikációs piacon a T-Systems valósította meg elsőként ezt a teljes körű szolgáltatást.

A T-Systems 2009. július elejétől bevezeti a Virtualoso-szolgáltatásait, amelyek költ­ség­ha­té­kony, biztonságos és kiváló minőségű info­kom­mu­ni­ká­ciós megoldásokat nyújtanak a kis- és középvállalkozásoknak. E társaságok az ict-alkalmazások bérlésével kiválthatják az eddig önállóan üzemeltetett költséges rendszereiket, és hozzáférhetnek eddig számukra – részben anyagi okokból – elérhetetlen szolgáltatásokhoz is. Virtualoso- szolgáltatásokVirtualoso eMailA szolgáltatás segítségével a felhasználók a Microsoft Exchange funkciók előnyeit élvezhetik. Cégük kommunikációs rendszerét hatékonnyá tehetik a profi levelezőrendszerrel, naptár funkcióval és címjegyzékkel, amelyeket egymás között megoszthatnak. Beruházás nélkül nemcsak jogtiszta szoftverhez, de magas szintű támogatáshoz is jutnak. nVirtualoso MeetingA meeting szolgáltatás keretében telefonkonferencia és közös online munka valósítható meg. A felhasználók számítógépeiken keresztül virtuális tárgyalót hozhatnak létre, azaz ugyanabban a dokumentumban egyidejűleg dolgozhatnak az egymástól távol lévő résztvevőkkel, folyamatos telefonos kapcsolat mellett. nVirtualoso WorkPlace A WorkPlace olyan online felület, amely a közös dokumentumok tárolására és megosztására alkalmas. A szolgáltatással lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók a felhatalmazott kollégák, partnerek, ügyfelek számára elérhetővé, akár szerkeszthetővé tegyenek dokumentumokat, amelyek akár távolról is elérhetők (például VPN-en keresztül történő bejelentkezés esetén). Ilyen dokumentumok lehetnek: közérdekű hírek a munkatársaknak, formanyomtatványtár, jogszabálytár, projektoldal – ahol együtt dolgozhatnak a dokumentumokon -, üzenőfal újdonságokról, szerződés/formanyomtatvány-sablonok, ártáblázatok, raktárkészlet közzététele. Az így elkészíthető Intranettel vagy Extranettel lehetővé válik a hatékony munkavégzés, a kollégák egymás közötti feladatainak megosztása, egymás helyettesítése. nVirtualoso ServerA szerverszolgáltatás igénybevétele esetén a vállalkozásoknak nem szükséges saját szervert vásárolniuk, illetve drágán és kockázattal üzemeltetniük. A szerverkapacitás folyamatosan bővíthető a cég it-igényeinek megfelelően. A távolról üzemeltethető, virtuális szerver kiemelkedő biztonságot, leállásmentes működést garantál az adatok lehető legkorszerűbb tárolása érdekében. n



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés