Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hiába villantott a Google

Dotkom

Hiába villantott a Google

Az elemzői várakozásoknál jobb negyedéves számokról jelentett a Google, ám az online hirdetési piacra jutó kevesebb pénz éreztette hatását.

A Google 1,48 milliárd dolláros második negyedéves profitról jelentett a csütörtöki tőzsdezárás után. Az egy részvényre jutó eredmény így 4,66 dollárra rúg, szemben a tavalyi azonos időszak 3,92 dolláros eredményével – írja a Marketwatch. A különleges tételek nélkül a részvényenkénti eredmény 5,36 dollárt tesz ki, míg a negyedéves nettó árbevétel 4,07 milliárdra emelkedett a tavalyi 3,9-ről.

Az eredmény így meghaladja az 5,09 dolláros részvényenkénti eredményvárakozását, valamint 4,06 milliárd dolláros árbevétel prognózisát is.

Ennek ellenére a vállalat részvényeinek árfolyama 3 százalékot esett a hírre az elektronikus kereskedésben. Úgy tűnik a gyorsjelentés nem elégítette ki az Intel bravúros jelentése után a mércét igen magasra tevő befektetőket.

Ezt alátámaszthatja az a tény is, hogy a vállalat bejelentése szerint az online hirdetések ára 13 százalékot esett a tavalyi azonos időszakhoz képest, igaz az előző negyedévhez mérve 5 százalékos bővülés volt tapasztalható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés