Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dél-Afrika sem bízza a véletlenre

Dotkom

Dél-Afrika sem bízza a véletlenre

A Siemens egészségügyi IT-rendszert telepít dél-afrikai kórházakban és rendelőkben.

A Siemens Healthcare (H) szektora 37 kórház és 300 rendelőintézet kórházi információrendszerrel való ellátására kapott megrendelést Dél-Afrika Gauteng tartományának egészségügyi kormányzatától (DoH). (A Johannesburg és Pretoria nagyvárosokat is magában foglaló Gauteng az ország legkisebb, ámde leggyorsabban népesedő, máris közel 9 millió lelket számláló tartománya). A 18 millió euró értékű megrendelést három éven belül kell teljesíteni. A Siemens H számára ez az első ilyen jellegű feladata Dél-Afrikában.

A Siemens megoldás lényeges részt képvisel a tartományi kormány azon törekvésében, hogy a tartomány minden lakosa a tartományi központi adatbakban egyetlen elektronikus páciens-aktával rendelkezzen, és hogy felszámolják a papír-alapú munkafolyamatokat. A megoldás magja a Soarian MedSuite integrált kórházi információrendszer, amely proaktív módon kezeli a klinikai, pénzügyi és adminisztratív folyamatokat kezdetüktől befejezésükig. Ennek köszönhetően a kórházak és rendelők minden szakterületén a termelékenységet, hatékonyságot és az ellátás minőségét. Amint egy páciens adatait rögzítik és tárolják, azokhoz minden osztály és a tartomány többi intézetei közös (shared) hozzáféréssel rendelkeznek. A Soarian MedSuite többek között a regisztráció, betegfelvétel és -elbocsátás, elszámolás, páciensakta-menedzsment és az intézeti erőforrás-tervezés folyamatainak.

A projektet kivitelező konzorcium alvállalkozójaként a Siemens H szállítja és telepíti a kórházi információrendszer szoftverét. A DoH által kijelölt, 704 ágyas pilot-kórházban 2008-ban hét hónap alatt hajtották végre az installációt, mivel a megoldás rugalmas konfigurálási lehetőséget nyújtott a kórház üzleti folyamatainak konfigurálására. A kórházi szoftveren kívül a Siemens a DoH néhány kórházában radiológiai információrendszert is kialakít. Ezek a radiológiai osztályok a rendszert a páciens-látogatások (berendelések) nyilvántartására, a diagnosztikai eljárások ütemezésére és nyomonkövetésére, a vizsgálati eredmények és diagnózisok tárolására, valamint a számlázható tételeknek az elszámoló rendszerbe való bevitelére fogják használni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés