Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen online Office-szal vág vissza a Microsoft

Dotkom

Ingyen online Office-szal vág vissza a Microsoft

A világhálón keresztül ingyenesen elérhető Office-csomaggal vág vissza a Microsoft a Google-nak, amely immár három éve üzemeltet hasonló szolgáltatást – közölte a Reuters.

A redmondi óriás megoldásában a Google Docs analógiájára szövegszerkesztő, táblázatkezelő, jegyzetrendező és egy prezentáció-készítő alkalmazás is, hasonló vizuális kivitelben, mint amit a Microsoft Office-tulajdonosok már megszokhattak.

Mint ismert, a Google a múlt héten hozta nyilvánosságra terveit, miszerint a cég ingyenes operációs rendszert készít személyi számítógépekhez. A Microsoft legutóbbi kísérlete, a Bing online kereső nem kifejezetten váltotta be a reményeket, s csak kis számban tudta elcsábítani a Google-tól a felhasználókat.

A Microsoft Office-üzletága a folyó üzleti év első háromnegyedében 14,3 milliárd dolláros értékesítési bevétel mellett 9,3 milliárd dolláros üzemi nyereséget termelt.

A Forrester Research egy elemzője szerint a Microsoft mostani kísérlete komoly reményekkel kecsegtet, mivel az Office-felhasználók százmilliói nyilván kipróbálják majd a szoftver térítésmentes online változatát.

A debütálásra valamikor jövőre az első félvben, az Office 2010 hivatalos megjelenésével egy időben lehet számítani. A megoldás egyes részeit már hétfőn bemutatta üzletfeleinek a Microsoft, a próbaverziót többtízezer tesztfelhasználóhoz juttatják el a közeli jövőben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés