Connect with us

Hirdetés

technokrata

Adóval fékezné a klubok költekezését az UEFA

Dotkom

Adóval fékezné a klubok költekezését az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) azon gondolkodik, hogy a leggazdagabb európai futballklubokkal luxusadót kellene fizettetni méregdrága játékosvásárlásaik, illetve a sztárok mesés gázsijai után, és az így befolyt összeget át kellene csoportosítani a szegényebb csapatokhoz.

A mintát az Egyesült Államokból vennék, ahol például a legnagyobb baseball-liga meghatározta a játékosátigazolási díjak, illetve a fizetések felső határát, és kemény levonással sújtja az e feletti összegeket. Az így beszedett pénzt a kisebb kluboknak juttatják. Az UEFA-t aggasztja, hogy az égbe emelkedő kiadások miatt sorra adósodnak el a klubok, jó néhányat már a csőd fenyeget. Egyes sztárok heti fizetése eléri a heti 150 ezer fontot (160 ezer euró), az átigazolások költségeire pedig mi sem jellemzőbb példa, mint hogy tavaly a Manchester City 32,5 millió fontot fizetet a brazil csatár Robinhóért.

A 137 klubot tömörítő, tavaly alakult European Club Association egyetért az UEFA egyes törekvéseivel, például azzal, hogy tiltsák be a 18 évesnél fiatalabb játékosok adásvételét. Ugyanakkor mélyen hallgat az egy csapaton belül játszó külföldiek számát 5 főben korlátozó úgynevezett 6+5-ös szabállyal kapcsolatban. A legnagyobb klubok azonban, úgy tűnik, tesznek az európai szövetségre. Mint Rick Parry, a Liverpool vezérigazgatója a Financial Timesnak elmondta: a klubok többsége tudja, hogy a részvényeseinek tartozik elszámolással, nem az UEFA-nak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés