Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

Linux-világ

Sowy-újdonságok
WiFis fényképezőgépet dobott piacra a Sony.

A tíz megapixeles érzékelőt és négy gigabájt memóriát tartalmazó készülék egy 900 ezer képpontos 3,5 hüvelykes érintőkijelzőt is tartalmaz. Az eszköz különlegessége, hogy Linuxot futtat és WiFin keresztül internetre tölthetőek a képek. A szórakoztatóipari óriás a netbookhullámból sem maradhat ki. A Sony ugyanis piacra dobta a Vaio széria P tagját, amely alig 75 deka, ennek ellenére 1,33 gigahertzes Atom processzort, két gigabájt memóriát, gps-t, mobiltelefonos modemet és nyolchüvelykes, 1600×768 képpontos kijelzőt tartalmaz. A háttértár 60 vagy 128 gigabájtos lehet. A készülék ára a háttértár méretétől és technológiájától függően 900-1500 dollár – írja a linuxdevices.com.

Túl a két terabájtonA Western Digital bemutatta két terabájtos merevlemezét, amely azon túl, hogy óriási a tárolókapacitása, az egyik legenergiatakarékosabb is. Az eszköz szabványos 3,5 hüvelykes merevlemez, SATA csatolóval. Az eszközben két tányér található, amelyeken oldalanként 500 gigabájt tárolható. Az adatsűrűséget jól jelzi, hogy oldalanként egy négyzetmilliméterre közel 150 megabájtnyi adat kerül – számolt be a hothardware.com.

Nem pihennek az AsusnálAz Asusnál az úttörő minilaptop, az Eee sikere után máris készül a második generációs netbook, az Asus 1000HE, amely az új generációs N280-as Intel Atom processzort tartalmazza majd, valamint dolgoznak az 1000-es termékcsalád felfrissítésén is. Az akkumulátor kapacitását jelentősen növelték (8700 mAh az eddigi 6600 helyett) anélkül, hogy ez a súly rovására ment volna. Mindezzel együtt már akár 9,5 órányi folyamatos használatot ígér a gyártó. A készülék ára is megfizethető lesz állítólag, nagyjából 400 dollár – közölte a windowsfordevices.com.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés