Connect with us

Hirdetés

technokrata

Történelmi osztalékfizetés az Oracle-nél

Dotkom

Történelmi osztalékfizetés az Oracle-nél

Az Oracle, a világ egyik legnagyobb szoftvergyártójának részvényei 2001 óta nem drágultak akkorát a Nasdaq kereskedésében mint csütörtökön, miután a vártnál nagyobb nyereséget és története első osztalékfizetését jelentette be.

Az Oracle nyeresége egyszeri tételeket nem számítva részvényenként 35 centet ér el, ami meghaladja a Bloomberg és a Reuters egyaránt 32 centes elemzői konszenzusát. A társaság a növekvő piaci részesedés és a költségcsökkentés révén 23 éves történetében először negyedéves osztalékot fizethet, ami részvényenként 5 cent lehet. Teszi mindezt egyebek mellett az erős dollár kedvezőtlen hatása ellenére.

A harmadik üzleti negyedév profitja 1 százalékkal 1,33 milliárd dollárra csökkent a tavalyi 1,34 milliárd dolláros bázis után. A bevételek 2 százalékkal 5,5 milliárd dollárra nőttek, némileg meghaladva az 5,4 százalékos várakozásokat.

Az új szoftverek forgalma az előzetesen becsült 12 százaléknál kisebb mértékben, 6 százalékkal csökkent 1,5 milliárd dollárra. Ezt a visszaesést is ellensúlyozta azonban a korábban értékesített programok után befolyó díjak 11 százalékos emelkedése.

Az üzleti programokat és számítógépes adatbázisokat gyártó vállalat – amelynek üzletfelei között a világ legnagyobb társaságai is megtalálhatóak – üzemi eredményhányada ugyancsak rekord 36 százalékot ért el.

Az Oracle üzleti negyedéve egy hónappal korábban zárul riválisainál, ezért egyfajta szektoriális barométernek is tekintik eredményeit, de a kedvezőtlen környezet miatt az elemzők most óvatosak a többi nagy, egyebek mellett az IBM és a Microsoft várható eredményeit illetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés