Connect with us

Hirdetés

technokrata

Négynapos munkahét a Videotonnál

Dotkom

Négynapos munkahét a Videotonnál

Körülbelül húszszázalékos bevételcsökkenéssel számol az idén a Videoton Holding Zrt.

– mondta Lakatos Péter Sinkó Ottóval közös tegnapi vezérigazgatói sajtótájékoztatóján. A tavaly körülbelül 80 milliárd forint árbevételt elérő, az autóiparban, a háztartásigép-iparban, valamint az ipari elektronikában, továbbá a telekommunikációs alkalmazások gyártásában érdekelt cég már készül a bevételcsökkenés miatti visszaesés kompenzálására. A munkavállalókkal egyetértésben bevezettük a négynapos munkahetet – tette hozzá Lakatos.

Sinkó Ottó szerint is számottevő visszaesés várható 2009-ben. Az előállított darabszámot illetően pedig 30-40 százalékos mérséklődésre lehet számítani. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármelyik partnerünkkel megszakadt volna a kapcsolat, csupán annyit, hogy a válság miatt minden ágazatban csökkent a megrendelések volumene – mondta Sinkó. A megrendelések csökkenése az Európa-szerte jellemző termeléscsökkenésből és az ezzel párhuzamos nagyarányú készletfelhalmozódásból fakad. Ehhez próbál a cég alkalmazkodni, de szükséges lenne a stabil forint/euró árfolyam, a kiszámítható költségszerkezet, valamint a munkaadók adóterheinek csökkentése – mondta Lakatos.

A tervek szerint idén áprilisban egy önálló Videoton-cég kezdi meg működését Ukrajnában, valamint a társaság Romániában is kutat potenciális befektetési lehetőségek után. Nagy és olcsó élőmunkaerőt, kevés gépi infrastruktúrát igénylő, kevéssé kockázatos beruházásokban gondolkodunk – mondta Lakatos.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés