Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elsők között próbálhatod ki a CoD5-öt!

Dotkom

Elsők között próbálhatod ki a CoD5-öt!

Ezzel csábítják a csalók a lelkes játékosokat. A fejlesztő is megszólalt.

E-mailek százezreit küldték szét nemrég csalók, melyben a méltán népszerű Call of Duty FPS játék rajongóit akarják becsapni. Az elektronikus üzenetben olvashatók szerint a szerencsés internetezők részt vehetnek a még el sem készült játék (vagyis az elődökkel szakító, a második világháborús környezetből a mai korban átlépő Modern Warfare) folytatásának kipróbálásában. A lent látható képernyőmentés szerint bétatesztelésre hívják az e-mailt olvasókat. Ravasz módon meghamisítják az e-mailcímet is, így a csak egy-két éve internetezők között (akik még nem hallottak arról, hogy feladóként bármilyen e-mailcím behamisítható) nagyobb sikerrel tudják elhitetni, hogy eredeti forrásból érkezett a levél (pedig nem).

“Gratulálunk, kiválasztott lettél!”

Az eset kapcsán kénytelen volt megszólalni a Call of Duty fejlesztőcége, az Infinity Ward is. Közleményükben cáfolták, hogy tőlük származna az üzenet. Azt javasolták mindenkinek, aki megkapta, hogy meg se nyissa, hiszen nyilvánvalóan egy phishing próbálkozásról van szó – egyszerűen csak töröljék az e-mailt. Mint kiderült, a levél törzse pontos másolata annak a korábbi körlevélnek, amit tényleg az Infinity Ward küldött szét azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelére. Akkor viszont még a CoD4 kapcsán tájékoztatták a játékosokat; most a jelszóhalászok ugyanezzel a szöveggel – a verziószám frissítése mellett – próbálkoznak.

A fejlesztő hivatalos állásfoglalása szerint nincsen bétaváltozat. „Higgyenek nekünk, ha lenne bétaváltozatunk [a programból], már telekiabáltuk volna vele az Internet. Következő projektünk bejelentése is előttünk áll még, nemhogy bétaverzió lenne belőle.” – nyilatkozta a fejlesztőcég szóvivője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés