Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jessica Alba és a McAfee

Dotkom

Jessica Alba és a McAfee

Érdekes és izgalmas évet tudhat maga mögött az IT-biztonsági vállalat.

Idén három jelentős kutatást is végzett a McAfee. Elsőként az „Annual list of most dangerous Celebrities” névre hallgatót kell megemlíteni: a vállalat a SiteAdvisor működéséhez kapcsolódó statisztikák alapján összeállította azon hírességek toplistáját, akik a legtöbbet szerepelnek különböző kártékony weboldalakon. A McAfee adatai szerint a legrosszabb helyzetben azok a felhasználók vannak, akik Brad Pittel kapcsolatos weboldalakat szeretnének böngészni, de Jessica Alba is a toplistában végzett (bővebben itt).

Sor került a McAfee S.P.A.M. kísérletére is, melynek során a világ különböző részén élő 50 résztvevő 30 napon át internetezett mindenfajta védelem nélkül. A cél annak felmérése volt, hogy mennyi spamet kapnak így, és azok milyen hatással vannak számítógépeikre (az eredményekről bővebben itt). Emellett a McAfee felmérte azt is, hogy melyek voltak a legkockázatosabb weboldalak 2008-ban. „A Rosszindulatú Web Feltérképezése – Ismétlés”: a tanulmány szerint a Hong Kong-i tartomány (.hk) 28 helyet ugrott előre a legveszélyesebb internetes oldalak listáján. Hong Kong egy Tokelau nevű, apró, ezerötszáz lakosú szigettől vette át a stafétát. További részletek itt.

A vállalat 2008-ban megállapodott a HP-vel (a HP üzleti PC-ken és notebookokon 60 napos próbahasználatot biztosít az előre installált McAfee Total Protection szoftvere), a Toshibával (ez utóbbi az Internet Security Suite 30 napos próbaverzióját telepíti a kis és közepes laptopjaira), és hasonló egyezségre jutott az Acerrel is. A McAfee és a HP Procurve üzletága megegyezett arról, hogy a jövőben olyan megoldásokat fejlesztenek közösen, amelyek a McAfee információbiztonsági és a Procurve hálózati portfóliójának kombinációján alapulnak.

A McAfee és az Intel szoros együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy vPro technológián alapuló, az operációs rendszer alatti szinten nyújtson biztonsági szolgáltatást. Valamint széleskörű együttműködésbe kezdett a VMware vállalattal a virtualizáció biztonságágának javítása céljából.

Szoftverkiadásokban is gazdag év áll a McAfee mögött: elérhetővé váltak a Total Protection for Network / Virtualization / Secure Business programok, illetve a VirusScan Enterprise SAP / for Storage. Akvizíciókra is sor került idén: a McAfee 465 millió dollárért vásárolta fel a Secure Computing vállalatot, illetve megszerezte a Reconnex céget.

A hazai leányvállalat 30 százalékos növekedést tudott felmutatni, és idén megszületett a McAfee magyarországi történetének első 1 millió dollárt meghaladó üzlete. A megállapodás olyan megoldások csomagban történő értékesítését foglalta magában, mint az E-mail és Web Security Appliance, vagy az IPS behatolás-védelem. Emellett befejeződött a Magyar Telekom több mint 15 000 felhasználót számláló végpontjain a McAfee Total Protection telepítése. Ugyanakkor a kormányzati szegmensben meglepő módon igen nagyarányú növekedést tapasztalt a cég a 2008-as évben. Ennek egyik oka lehet az év elején megkötött KSZF keretszerződés, illetve az Európai Uniós biztonsági ajánlások, direktívák is egyre inkább szerepet kapnak a kormányzati infrastruktúrák átalakítása során.

A McAfee idén indította útjára saját tantermi képzési rendszerét is, amely végfelhasználók számára is lehetővé teszi minősítések megszerzését.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés