Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tanácsadás a magyar járdarácshoz – kisipartól a nemzetközi termelésig

Dotkom

Tanácsadás a magyar járdarácshoz – kisipartól a nemzetközi termelésig

A hajdúböszörményi központú NAGÉV cégcsoport fő működési területe az ipari járdarácsok gyártása és a tűzihorganyzás. Az 1990-es évek elején még kisipari tevékenységet folytató cég 1995-ben felvette a kapcsolatot az akkor még debreceni székhelyű FÓKUSZ-2 Kft. vezetési tanácsadóival. Az ügyfél és tanácsadó közötti együttműködés eredményeként többtucatnyi közös tanácsadói projekt valósult meg.

Néhány hónap múlva nagykorúvá érik egy kétségkívül példaértékű vállalkozás Hajdúböszörményben. Amikor 1991-ben Nagy Antal János – akkor még kisiparosként – elkezdte az ipari járdarácsok gyártását, egy keze elegendő volt ahhoz, hogy számba vegye, mi kell a sikerhez: fogékonyság, szorgalom, pontosság és kockázatvállalási készség. A fővárosból indulva, az M3-as autópályán haladva másfél óra alatt elérhető a NAGÉV-csoporthoz tartozó üzem, ahol ma már a legkorszerűbb technológiával készülnek a modern acélépítészet nélkülözhetetlen szerkezeti elemei, a különféle ipari járdarácsok. Nehéz ma már olyan alakot, funkciót kérni a NAGÉV Rács Kft. mérnökeitől, amit ne tudnának teljesíteni. A kis önsúlyú elemek komoly teherbírású szerkezetekké formálhatók, statikus és dinamikus terhelhetőségük, időtállóságuk egyre több kivitelezőt győz meg. A folyamat is teljes, hiszen a vállalkozás a megrendelő igényei szerint a helyszíni felméréstől a beépítésig nyújt szolgáltatásokat partnereinek, ezzel jelentősen hozzájárul az építők, beruházók kivitelezői kockázatának csökkentéséhez.

A NAGÉV Rács Kft. iskolapéldája a magyar mérnöki precizitásnak és leleménynek, hiszen az évek során a termékeket folyamatosan fejlesztették, mindig is egy lépéssel a piac igényei előtt járva. Ötletes katalógusaikból egyszerűen összeállítható a kívánt rácsszerkezet, a különféle rácsokat tíz esztendeje a cégcsoport tűzihorganyzó üzemében látják el felületvédelemmel. A lassan nagykorú vállalkozás a gyártás mellett humán területen is példaértékű eredményeket produkált, elkötelezett híve a környezet védelmének, amelyet számos kisebb és nagyobb beruházást igénylő technológiai megoldása bizonyít. Saját nívós, Közép- és Kelet-Európában egyedülálló folyóirat, a Tűzihorganyzás című szaklap kiadója, neves szakmai szervezetek alapítója és tagja. Társadalmi szerepvállalásának része nemcsak a felsőfokú oktatás, hanem az anyatelepülés, Hajdúböszörmény komoly támogatása is.- A NAGÉV Rács Kft. termékei a cég szlogenje szerint azoknak készülnek, akik “Nem a földön járnak”, miközben a cég vezetésének bizony két lábbal stabilan kell állni a talajon. A kilencvenes évek közepére egyértelművé vált, hogy nem elég a minőség a piacszerzéshez – összegzi Nagy Antal János tulajdonos, cégvezető, miért is szükséges egy állandóan képben lévő tanácsadó közreműködése egy ilyen vállalkozásnak. – Számos olyan szegmens van, amelyhez jó alap a kezdő négyes, de a fejlődéshez, a jó döntés meghozatalához már nem elegendő. Meg kellett tanulnunk a modern piacgazdaságban becsületesen helytállni, ebbe beletartozik a pályázatírástól a marketingen át a nemzetközi vizekre bocsátás mikéntjének ismerete. Természetes volt, hogy tanácsot kell kérni olyan szakemberektől, akik külső ismeretekkel és belső rálátással egyaránt rendelkeznek. Döntéseket hozni, irányítani több szegmens ismeretében jóval könnyebb. Több mint egy évtized, számtalan közös eredmény igazolja, hogy megérte, és reményeim szerint ez így is marad. Azért is, mert jelentős lépéseket tervezünk, a hazai felsőoktatásban való komoly részvételtől az általunk használt technológia népszerűsítésén át a gyártókapacitásaink bővítéséig, amellyel együtt kell hogy járjon újabb partnerek folyamatos bevonása is. Mindebben meghatározó szerep juthat a vállalategyüttest segítő tanácsadó szervezeteknek.

A FÓKUSZ-2 Gazdaságfejlesztési Központ Kft. tanácsadói a vezetési tanácsadási CMC licenc mellett mind EU-s, mind USA-beli értékelemzési szakértőként is bejegyzettek. A cég ISO rendszerben dolgozik, bejegyzett felnőttképzési intézmény. Tarjáni István ügyvezető évek óta szisztematikusan fejleszti a tanácsadási kompetenciákat. Feladatai közé tartozik az új projektek indítása, ehhez utoljára 1995-ben kellett telefonkönyvet használnia. Azóta kizárólag a visszatérő és mások ajánlása alapján jelentkező, jelenleg közel 60 cégből álló ügyfélkör részére végez tanácsadást a FÓKUSZ-2 Kft. A piaci mátrixuk 3 fontos szegmentumra irányul. Az állam- és közigazgatási szférában a stratégiát és működési folyamatokat érintő részterületeken specialisták. A multinacionális ügyfelek a mind stabilabb magyarországi működés és a különféle szubvenciók megszerzése iránt nyitottak, míg a hazai kkv-k a termék- és technológiafejlesztés mellett a hatékonyságjavításban keresik versenyképességük javításának lehetőségeit. A tanácsadó cég “Az alkalmazható tapasztalat” szlogenhez illeszkedően nyújt egyedi, testre szabott szolgáltatásokat. A NAGÉV Kft.-vel való együttműködés során a tanácsadó minden projekt kapcsán szisztematikusan igyekezett kihasználni az ügyfél cég kisvállalkozás jellegéből adódó előnyeit. A tulajdonos személyes közreműködése, szoros kapcsolata a teljes üzletmenettel és a réspiacokra való koncentrálás továbbörökítése a jelenleg már multinacionális cégként való működésbe hosszú távon biztosít versenyelőnyt az ügyfél részére. A NAGÉV Kft. esetében a tanácsadó kezdettől fogva a tipikus “process” szerepkörben tevékenykedik, a változások ügynöke és elsősorban szakmai módszereit adja át ügyfelének. A közösen elvégzett termék-, technológiafejlesztési, marketing-, stratégiaalkotási, szervezetfejlesztési és beruházási munkák alapozták meg a vállalkozás versenypiaci sikerét. Az ügyfélkapcsolat a több mint tíz éve tartó együttműködés során az egymást megtisztelő bizonyosság nyújtásának szintjéről a kölcsönös bizalom és elkötelezettség felé tolódott el. A FÓKUSZ-2 Kft. vezetési tanácsadói tevékenységével katalizálta a cégfejlődési folyamatot. Az ügyfél és a tanácsadó közötti együttműködés jelenleg is sok szálon fut.

A NAGÉV Kft.-nek nem kenyere a rövid távú előnyök oltárán feláldozni a jövőt. Magától értetődően alkalmazza az elvet: “A jó vezetési tanácsadásért érdemes fizetni!”. Ennek 1995 óta komoly “következményei” vannak. A NAGÉV Kft. stabilan működő, jelenleg már több országban jelen lévő cég, a piac meghatározó szereplője. Létszáma, árbevétele folyamatosan emelkedik, napjainkra hat komplett gyártóbázissal és tucatnyi megvalósításra váró fejlesztési projekt tervével rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés