Connect with us

Hirdetés

technokrata

Külsősök játszóterévé válhat az iWiW

Dotkom

Külsősök játszóterévé válhat az iWiW

Jövő évtől akár három és fél milliónál is több iWiW felhasználó számára tehetik ismertté külső szolgáltatásaikat a szoftverfejlesztők, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások és a hirdetők.

Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi standard – mint „csatolófelület” – folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A jövőben megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások – a tulajdonos Origo szerint – számtalan új felhasználási élményt nyújtanak majd – például: játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül –, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.

Decemberben nyílik meg, egyelőre kísérleti jelleggel, az iWiW Fejlesztői Portál, ahol megkezdődhet a külső alkalmazások fejlesztése és tesztelése. 2009. év elején az iWiW felhasználók számára is elérhetővé válnak majd az új funkciók. Az egy éve elhatározott nyitástól az iWiW vezetése azt várja, hogy a külsős programozók hada fogja fejleszteni a közösségi portált. Az iWiW vezetése szerint nyitottak minden ötletre, de fenntartják a jogot arra, hogy a számukra nem tetsző alkalmazásokat kizárják a portálról.

Az éppen zajló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy január végén várhatók az első kiélesített alkalmazások, addig egy úgynevezett “homokozóban” próbálgathatják oroszlánkörmeiket a programozók.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés