Connect with us

technokrata

Beindul a “karácsonygyár”

Dotkom

Beindul a “karácsonygyár”

Az osztrák határ közelében lévő Ágfalván építi fel legnagyobb kelet-közép-európai logisztikai központját a világ egyik vezető, fényfüzéreket és különböző karácsonyfadíszeket gyártó és forgalmazó cége, az MK-Illumination Uk Ltd.

– tudta meg lapunk. A helyi önkormányzat megerősítette: az MK magyar cége, az MK-Hungária Kft. a közelmúltban többhektáros területet vásárolt a település ipari övezetében, ahol több mint félmilliárd forint értékű zöldmezős beruházással építik fel 3 ezer négyzetméteres logisztikai központjukat. Az építkezés már elkezdődött. A Napi információja szerint a kontinens szinte minden országában, valamint Kínában és Dél-Afrikában is telephellyel, illetve gyártóbázissal rendelkező MK-Illumination már jövőre gyártást is hoz Ágfalvára. Elsősorban fényfüzérek és különleges karácsonyfadíszek fognak itt készülni. A cég eddig egy bérelt telephelyen működött, ám azt már kinőtték – mondta Gálos Mihály, a 2007 áprilisában létrehozott kft. ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek.

A komplexum első üteme a jövő tavaszra elkészül, azt úgy alakítják, ki, hogy később kis költséggel bővíthető legyen. A beruházás oka, hogy a térségben az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt az igény a magas minőségű, döntően kézi munkával előállított égősorok, fényfüzérek, valamint karácsonyfadíszek iránt, ráadásul ezek egyedi tervezésére és telepítésére is mind nagyobb az igény.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin