Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy tinédzser hacker vallomása

Dotkom

Egy tinédzser hacker vallomása

„Hogyan törtem fel az Internetet”

A most 23 éves Michael Calce azért vált ismertté, mert 8 évvel ezelőtt, az ezredforduló után nem sokkal az észak-amerikai bűnüldöző szervezetek digitális bűnözésre szakosodott részlegeinek java őt üldözte. A Mafiaboy becenevű, akkor 15 éves tinédzser azzal váltotta ki az FBI és a kanadai rendőrség haragját, hogy számos nagy oldalt tört fel, és tett elérhetetlenné. Az akkor még kevéssé ismert denial-of-service, vagyis szolgáltatásmegtagadásra irányuló (DoS) támadások révén olyan oldalak kényszerültek térdre, mint a CNN, a Yahoo, az Amazon.com vagy az Ebay.

2000 februárjában tehát több órára meg tudta bénítani többek között a fenti webhelyeket, ám utána menekülnie kellett az igazságszolgáltatás elől. Végül mégiscsak bíróság elé állították a fiút, aki több mint 50 vádpontban vallotta magát bűnösnek.

Calce azóta „megtért”, és hogy legyen valami haszna a történtekből, könyvet írt a „kalandról”. Az USA-ban jövő héten debütáló, „Mafiaboy: How I Cracked the Internet and Why It´s Still Broken” című alkotás nem csak a konkrét esetre koncentrál, hanem arról is szó esik benne, hogyan tanult a fiatal hacker más „online lázadóktól”.

Biztos érdekes lesz viszontlátni a könyvet például az Amazon kínálatában…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés