Connect with us

Hirdetés

technokrata

NAV 2009 – gyors, viszont naponta több százszor frissít

Dotkom

NAV 2009 – gyors, viszont naponta több százszor frissít

A Symantec új antivírus szoftvere egy egyszerű trükkel képes drasztikusan felgyorsítani az állományok ellenőrzését.

Ma délelőtt a Közlekedési Múzeumban tartott sajtótájékoztatót a Symantec, ahol bemutatkoztak a sárga-fekete vállalat újgenerációs antivírus programjai, a Norton Antivirus (NAV) 2009 és a Norton Internet Security (NIS) 2009. Néhány igen érdekes adattal örvendeztették meg a részt vevő újságírókat, többek között azzal, hogy még gyorsabbá tették a két alkalmazás működését. A Symantec állítása szerint a szoftver telepítése kevesebb mint egy percet igényel, és futása közben alig 7 MB memóriát foglal. Con Mallon, a vállalat szóvivője kihangsúlyozta, milyen „kemény kézzel” fogták a fejlesztőket, akik több mint 500 ezer munkaórát öltek abba, hogy hatékonyabbá, optimalizáltabbá váljon a vírusvédelem.

És maradjunk még a teljesítménynél: az egyes állományok átvizsgálását egy (elméletben) egyszerű, de igen hasznos fejlesztéssel sikerült szinte drámai mértékben csökkenteni. A közösségi információk felhasználásával működő Insight eljárással (amit a Symantec-et képviselő Bartha Hedvig találóan Big Brother hálózatként jellemzett) jelentősen csökkenthető a víruskeresés során átvizsgálandó file-ok száma anélkül, hogy ez a biztonság rovására menne. Arról van szó ugyanis, hogy ha valaki egy adott állományt (ami legyen példának okáért a Google Toolbar egy adott verziója) már leellenőrzött, és az biztonságosnak bizonyult, akkor ezt az információt megosztva a többi Norton felhasználó számítógépén, akinél pontosan ugyanez a file található meg, nem kell végrehajtani a vírusellenőrzést.

Az elmúlt 28 napot alapul véve, a Symantec NAV és NIS kiemelkedően magas értéket produkált, az antivírus adatbázis frissítéseket illetően – napi szinten átlagosan kétszáznál is több(!) alkalommal került sor letöltésre szerverről a kliensgépre ilyen frissítés. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 5-10 percenként újul(t) meg a kártevő programok adatbázisa. Ennek köszönhetően a kártékony szoftverek 98, a kémprogramok 95 százalékát észlelte (az AV-Test védelmi szoftvereket vizsgáló, független cég elemzése szerint), illetve nem adott téves riasztást.

A Norton 2009 része a Norton Protection System, amely több szinten, egymással összehangoltan működő, a veszélyeket már hatásuk kifejtése előtt megállító eljárásokból áll. A Norton Protection System tartalma:
– mind a Firefox, mind az IE böngésző védelme, amely megóv a webes támadásoktól
– továbbfejlesztett behatolásgátló rendszer (IPS) modul a multimédiás támadások ellen
– SONAR magas fokú védelem az ismeretlen veszélyek elleni, valós idejű védelemhez
– AntiBot (számítógép-eltérítés elleni védelem)
– súlyos fertőzés esetére rendszerhelyreállító eszköz

Felhasználóbarát újítások
A néma üzemmód önműködően felfüggeszti a figyelmeztetéseket és a frissítéseket, hogy ne szakítsa meg, és ne lassítsa le a játékokat, a filmnézést vagy a bemutatókat. Az ütemező akkor végezteti el a vizsgálatokat, a frissítéseket és más tevékenységet, amikor a PC üresjáratban van. A folyamatokat ezredmásodpercek alatt a háttérbe helyezi, ha a felhasználó használni kezdi a gépet. Új kezelőfelületén a fontos funkciók egyetlen kattintással érhetők el, a gyakorlott felhasználók pedig könnyedén elvégezhetik az egyedi beállításokat, ráadásul bármikor képes részletes adatokat adni a processzorhasználatról.

Amint az a sajtótájékoztatón elhangzott, hazánkból egyelőre az e-mailes és a csevegőkliensen keresztüli segítségnyújtás ingyenes. Bartha Hedvig ígérete szerint néhány hónapon belül lesz saját support is, amelynek keretében napi négy órán keresztül magyar nyelven is a rendelkezésére áll a vállalat azoknak, akik igénylik ezt a segítséget. Emellett a Symantec egy bétaállapotban levő, a nyilvánosság számára elérhető, heti átlagosan ezer hozzászólással bővülő, népszerű, Norton felhasználói fórumot is üzemeltet.

Ár és elérhetőség
A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 már megvásárolható Magyarországon a kiskereskedelemben és a Symantec netes boltjában. A Norton Internet Security 2009 javasolt fogyasztói ára (három PC-re szóló licenccel) 11.100 Ft + ÁFA. Ez egy éves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. A Norton AntiVirus 2009 javasolt fogyasztói ára 8.300 Ft + ÁFA. Ez egy éves szolgáltatás-előfizetést tartalmaz a termék használatához és a Symantec védelmi frissítésekhez. A Norton Internet Security és a Norton AntiVirus érvényes termék-előfizetéssel rendelkező felhasználói az előfizetési szolgáltatáson keresztül jogosultak a legújabb termékfrissítésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés