Connect with us

Hirdetés

technokrata

Panda 2009 – Web 2.0 alapú vírusvédelem

Dotkom

Panda 2009 – Web 2.0 alapú vírusvédelem

Kollektív Intelligencia: közösségi alapokon nyugvó vírusvédelmi modell.

Elérhetővé váltak a Panda Security 2009-es szoftverei; az ezekben bemutatkozó „Kollektív Intelligencia” olyan aktív, közösségi vírusirtó modell, melynek lényege, hogy a Panda vírusirtó szoftvereket használó PC-tulajdonosok egyfajta biztonsági hálózatot alkotnak, és egymásnak segítenek a vírusok felismerésében és kivédésében. Összehasonlításképp: a jelenlegi, ún. proaktív védelem (heurisztika) 70-90%-os sikerrel véd a még ismeretlen fenyegetések ellen.

„A központi szerverhez kapcsolódva a Panda szoftvert használó PC-tulajdonosok gépe egyetlen hatalmas hálózatot képez, amely igazi vírusirtó-közösségként működik: ha valamelyik gép fertőzést fedez fel, a „Scan in the cloud”, azaz a Kollektív Intelligencia szerver és hálózatnak köszönhetően a teljes közösség azonnali védelemben részesül. Az új megoldás valós idejű védelmet nyújt a felhasználók számára több mint 13 millió vírus ellen.” – nyilatkozott Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója.

Az új Panda-megoldások között megtalálható még az ún. „Identity Protect” (személyazonosság-védő) technológia is, amely egy heurisztikus scanner segítségével bármilyen bizalmas adat megszerzésére irányuló lopási kísérletet érzékel. A banki jelszavak megszerzésére irányuló trójai programok semlegesítése is megoldott az új szoftverekben. A fejlesztések lényege, hogy a felhasználó meghatározhatja a személyesnek minősülő adatokat, amelyekre a programok különös figyelmet fordítanak.

Megújult a spamvédelmi technológia is, így az új termékek már 97% védelmet nyújtanak a kéretlen levelek ellen. Emellett még átláthatóbbá vált a kezelőfelület, segítségével maximális biztonságot nyújtanak a felhasználóknak, minimális erőforrás-felhasználás mellett.

Az új termékcsalád
A Panda Antivirus Pro 2009: vírusvédelmet, és tűzfalat tartalmaz, kiegészítve az új Kollektív Intelligencia védelemmel
Panda Internet Security 2009: vírusvédelem, tűzfal, adatmentés, online csalás ellenni védelem található benne, illetve rendelkezik szülői felügyelet funkcióval is
Panda Global Protection 2009: vírusvédelem, tűzfal, adatmentés, online csalás elleni védelem, web tartalommenedzsment valamint PC optimalizálás



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés