Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megölte családját és önmagát a spamkirály

Dotkom

Megölte családját és önmagát a spamkirály

Megszökött a börtönből, majd végzett az egész famíliával.

Eddie Davidson kiérdemelte a spamkirály címet: 2002 júliusa és 2007 áprilisa között rengeteg, a részvénypiacot befolyásoló elektronikus levelet küldött szét az Interneten, természetesen a címzettek hozzájárulása nélkül. Emellett olyan árukat népszerűsített spamjeiben, mint órák, parfümök stb. Tevékenységét saját, Bennettben található lakásából folytatta Davidson, ahol a hatóságok a férfi letartóztatásakor komoly számítógépes hálózatot és szervereket találtak. Nemrég pedig ítélet is született a férfi ügyében: az április 28-i döntés értelmében kétévnyi szabadságvesztést róttak ki a spammerre, valamint 714.139 dollárnyi kártérítésre kötelezték, melyet az amerikai adóhatóságnak (IRS) kellett lerónia. Ehhez a férfinek szinte minden ingóságát és értéktárgyát értékesítenie kellett.

Mivel Davidson nem köztörvényes bűnöző, ezért viszonylag alacsony biztonságú börtönben tartották fogva. A Colorado-ban, Florence-ben található szövetségi fegyintézetből azonban – mindössze két hónapnyi fogság után – a 35 éves férfi, felesége segítségével július 20-án meg tudott szökni. Az együttműködésre kényszerített asszony azért a tettéért az életével fizetett: a spammer alig öt nappal később végzett vele, és közös, mindössze három éves kislányukkal is – csak tinédzser lányuk tudott elmenekülni. Davidson őt is megpróbálta lelőni egy Colorado-i lakásban, azonban a lányt csak megsebesíteni tudta, megölni nem. A rémült és sokkos állapotban levő tinédzser végül a rendőröknek számolt be a történtekről, akik azonban hiába siettek a tetthelyre: az exspammer addigra már magával is végzett.

Troy Eid, az ügyben korábban érintett ügyész gyávának nevezte Davidson tettét, és elmondása szerint „szerencséje”, hogy végzett magával, mert különben halálbüntetést kértek volna rá, családja kivégzéséért.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés