Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új kedvezményeket tervez a Skype tulajdonosa

Dotkom

Új kedvezményeket tervez a Skype tulajdonosa

Az EBay Inc. második negyedévi profitja a forgalom jelentős mértékű emelkedése miatt nőtt.

A San José-i székhelyű EBay szerdai, tőzsdezárást követő bejelentése szerint a társaság forgalma éves összehasonlításban 20 százalékkal nőtt, így volt képes a cég a várakozásoknál nagyobb bevételt és nyereséget elérni. Az EBay nettó profitja részvényenként 35 cent, azaz 460 millió dollár lett, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 376 millió dollárral, amely akkor részvényenként 27 centes profitot jelentett.

Az elemzői várakozások 2,17 milliárd dolláros bevételt vártak, amelyet a cég 30 millió dollárral meghaladt; nyereség tekintetében – a különleges, egyszeri tételeket nem számolva – részvényenként 42 centes eredményt jósoltak, míg az EBay ténylegesen részvényenként 43 centes nyereséget realizált. Túlzott megelégedettségre azonban nincs lehetősége a részvényeseknek, hiszen a cégvezetés lehangoló kilátásokról számolt be az év hátralévő részére vonatkozóan. A harmadik negyedévre vonatkozóan a különleges tételekkel nem számolva a társaság 39-41 cent körüli nyereséget, valamint 2,1-2,15 milliárd dollár körüli bevételt vár. Ez elmarad az adott időszakra vonatkozó, részvényenkénti 42 centes elemzői várakozástól.

A teljes pénzügyi évre vonatkozóan azonban a társaság a korábbinál kedvezőbb előrejelzést tett közzé, részvényenként 1,72-1,77 dollár körüli – különleges tételek nélküli – nyereséget prognosztizált 8,8-9,05 milliárd dolláros forgalom mellett. Az elemzői várakozásoknak megfelelő jóslatok ellenére az EBay részvények árfolyama több mint 6 százalékot esett tegnap New Yorkban.

Az EBay számos változtatást kíván végrehajtani a tevékenysége gerincét alkotó aukciós üzletágában, hogy az oldalaira látogató új felhasználók csökkenő számát némiképp ellensúlyozza. A társaság arról számolt be, hogy az EBay-en aktív eladónak számító felhasználókat széles körű kedvezményeket nyújt, egyúttal megváltoztatja az aukciók díjait is. A társaság kommunikációs üzletága, amelynek része többek között az internetes telefonszolgáltatás, a Skype is 51 százalékos növekedés révén 136 millió dolláros bevételt ért el. Ennek jelentős, (83 százalék) része a nemzetközi piacokról származott. Az EBay az idei évre az 500 millió dolláros éves bevételt tűzte ki célul a Skype számára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés