Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csődeljárás elé néz a Gardénia

Dotkom

Csődeljárás elé néz a Gardénia

240 millió forintról 24 millióra szállította le alaptőkéjét a Gardénia Nyrt. a hétfői közgyűlésen.

A társaság saját tőkéje veszteség következtében a jegyzett tőke kétharmada alá csökkent. A cég mérleg szerinti saját tőkéje 2007 végén 54 millió forint, míg egy évvel korábban 314 millió forint volt.

A veszteség rendezése érdekében határoztak az alaptőke leszállításáról a 2 millió 400 ezer darab részvény 100 forint névértékről 10 forint névértékre csökkentésével.

A tavalyi árbevétel 1 milliárd 364 millió forintot ért el, ez 4 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmat. A 2007. évi árbevételben 631 millió forintot megközelítette az ingatlan értékesítésből származó bevétel. Ezzel befejeződött az ingatlan-értékesítési folyamat, mivel a cég további ingatlannal nem rendelkezik. Az egykor jelentős mennyiségű függönyt előállító vállalkozás gyártással ma már nem foglalkozik, árbevétele kereskedésből származik.

Az igazgatóság az elgondolások szerint csődeljárás keretében rendezné a cég gazdasági- pénzügyi helyzetét, ezért ennek lefolytatására tesz javaslatot május 26-ai közgyűlésnek. Amennyiben ez nem sikerül, akkor az igazgatóság felszámolási eljárásra tesz indítványt, de a döntés a közgyűlés kezében van – hangoztatta az elnök. Holler Iván egyébként lát esélyt a hitelezőkkel való megegyezésre.

A cégnek mintegy 300 millió forintos tartozása van a szállítók felé, viszont a vállalat a banki hiteleit teljes egészében visszafizette.

A vállalat üzemi eredmény rovatába 276 millió forint veszteséget, a 2006-os veszteségnél 4 százalékkal többet könyveltek el. A pénzügyi eredmény 14 millió forint volt 2007-ben, 76 százalékkal alacsonyabb, mint 2006-ban. A Gardénia Nyrt. mérlegfőösszege 444 millió forint, 62 százalékkal alacsonyabb, mint 2006-ban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés