Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre dinamikusabban hódít a mobilinternet

Dotkom

Egyre dinamikusabban hódít a mobilinternet

Magyarországon a szélessávú vezeték nélküli internet népszerűsége a szolgáltatás megjelenése óta töretlen: a Vodafone szerint 2008 a mobilinternet éve.

Mára a lakosság túlnyomó többsége számára elérhető a mobilinternet, még olyan helyeken is, ahol a vezetékes internet egyáltalán nem – vagy csak nehezen – kiépíthető. A Gemius Hungary – webanalitikával és forgalomelemzéssel is foglalkozó cég – kutatása szerint 2008 januárját követően februárban ismét a Vodafone mobilinternetes hálózatán keresztül látogatta a legtöbb felhasználó a magyarországi weboldalakat. A felmérések szerint a használati arány 37,9-ről 38,3 százalékra emelkedett. A Vodafone a vezeték nélküli szélessávú internet területén elsősorban a minőségre koncentrál, és a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtja ügyfeleinek. Az egyre növekvő fel- és letöltési sebességek, az előre kalkulálható fix havidíj, a harmincnapos kipróbálási lehetőség, a házszám alapján elérhető lefedettség-ellenőrzés mind egyedi szolgáltatás és a legmagasabb elvárásoknak is megfelel – hangzott el a Vodafone tájékoztatóján. A Vodafone a hálózatát ennek ellenére a kínai hálózatieszköz-gyártóval, a Huaweijel közösen folyamatosan, gyors ütemben fejleszti, a szélessávú szolgáltatás megjelenése óta, tíz hónap alatt több mint száz települést sikerült bekapcsolni a rendszerbe. A századik település, ahol elérhető a szolgáltató szélessávú vezeték nélküli internethálózata, Gödöllő. A Vodafone tervei szerint nyár elejéig megközelítőleg 150 településen lesz elérhető a szélessávú szolgáltatás.”A Vodafone arra törekszik, hogy ne csak a lefedettség bővüljön folyamatosan, hanem aki a Vodafone szélessávú vezeték nélküli internetelérését választja, azonnal minőségi szolgáltatást kapjon” – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

Beck györgyA gyors feltöltési sebességet biztosító Vodafone HSUPA-rendszert 88 magyarországi településen használhatják az ügyfelek, míg az ennél is gyorsabb, 7,2 mbit/s letöltési sebességű már 30 településen érhető el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés