Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bolondok napi fenyegetés terjed

Dotkom

Bolondok napi fenyegetés terjed

Április elseje óta nagy volumenben szaporodik egy régi/új digitális kártevő – érdemes odafigyelni.

Április 1-én, azaz bolondok napjának délutánján egy jól ismert fenyegetés kezdett terjedni. A Trend Micro szerint ismét a Storm bandáról van szó. A társaság most még arra is lusta volt, hogy saját képet készítsen az ünnepre: egyszerűen rákerestek az „April Fools” kifejezésre a Google keresőn, és az első megjelenő képet felhasználták. Az eddigi levelek tárgysora „April Fool´s Day” volt, a webhelyen található futtatható fájlok neve pedig foolsday.exe vagy funny.exe. A csapat korábbi tevékenységéből azonban levonható a következtetés, miszerint ezek a fájlnevek sokszor változnak majd a megjelenést következő 48 órában valamilyen, a témába vágó névre. Időközben már a Kickme.exe fájlnév is megjelent.

Az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat szakértői szerint nem valószínű, hogy ez az akció szintén olyan emlékezetes lesz, mint más klasszikusok, például a „Pi értéke 3,0-ra változik” és a „forrófejű meztelen jégfúró”, de ez mindenképpen az a fajta tréfa, amelyre érdemes odafigyelni és nem szabad neki bedőlni.

A Trend Micro ügyfeleit már védi a webes fenyegetések elleni technológia, amely elérhetetlenné teszi a webhelyeket, és megakadályozza, hogy a felhasználó rendszere veszélybe kerüljön. A Trend Micro munkatársai pedig folyamatosan viszik fel az adatbázisba a futtatható fájlok észlelését biztosító adatokat is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés