Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriásmegrendelés elé néz a Freesoft-leány

Dotkom

Óriásmegrendelés elé néz a Freesoft-leány

A FreeSoft Nyrt. 100 százalékos leányvállalata, a HUMANsoft Kft. bruttó 1,4 milliárd forint értékű, 5 évre terjedő támogatási szolgáltatás nyújtását kezdte meg dél-dunántúli egészségügyi intézményekben – tájékoztatott a FreeSoft a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.

A HUMANsoft Kft. a dél-dunántúli régióban 9 egészségügyi intézményt felölelő, 1 milliárd forintot meghaladó összértékű informatikai projektet valósított meg a Humán Erőforrás Fejlesztés Operatív Program keretében. A projekt zárásával megkezdte az 5 évre szóló támogatási szolgáltatás nyújtását, amelynek összértéke bruttó 1,4 milliárd forint.

A szolgáltatás során több mint 30 alkalmazáshoz biztosít szoftver- és jogszabálykövetést, valamint help-desk és üzemeltetési szolgáltatásokat, melyek kiterjednek a 4 500 felhasználóból, 36 helyszínből és közel 100 darab szerverből álló teljes rendszerre.

A tőzsde B kategóriájában jegyzett FreeSoft tavaly októberben vásárolta meg a HUMANsoft Kft. 32,25 millió forint névértékű 100 százalékos tulajdoni részesedést jelentő üzletrészét.

A HUMANSoft Kft. árbevétele 2006-ban valamivel több mint 8 milliárd forintot tett ki, 2007-re pedig 7,5-8 milliárd forint szerepelt a menedzsment terveiben.

A Freesoft a tőzsdei gyorsjelentése szerint 2007 első felében 357 millió forint veszteséget könyvelt el, szemben az előző év hasonló időszakában elszámolt 183 millió forint veszteséggel. A cég árbevétele 39 százalékkal 990 millió forintra csökkent részben a belföldi állami megrendelések elmaradása miatt. Az árbevétel 33,5 százalékát adták a leányvállalatok, amelyek 85 millió forint üzemi veszteséggel zárták a félévet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés