Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netezni fog az autó is

Dotkom

Netezni fog az autó is

A Delphi is beszáll az autókban használatos internet-eszközök fejlesztésébe – jelentette a Bloomberg.

A legnagyobb amerikai autóalkatrész-gyártó, a Delphi közölte, hogy a járművekben használatos, internetes információs és szórakoztató termékek illetve szolgáltatások kifejlesztésén dolgozik a szintén amerikai Autonet Mobile-lal közösen. A két társaság azt kutatja, miként tudná kombinálni technológiáit úgy, hogy a Delphi által gyártott autóelektronikai termékeken keresztül lehessen igénybe venni internetszolgáltatást a mozgó járművekben.

Az Autonet nem kezdő a témában, hiszen az Avis autókölcsönző számára az USA-ban már nyújt gépkocsiban hozzáférhető internetszolgáltatást. A szolgáltatás legvonzóbb része az Autonet vezetője szerint, hogy szakadásmentes netet nyújt a mozgó autóban is.

A Ford csütörtökön közölte, hogy a Sync elnevezéső hangvezérléses rendszerét, amellyel az autóvezetők mobiltelefonálhatnak és használhatják digitális zenelejátszójukat is, már 30 ezer, tavaly eladott gépkocsiba építették be. A cég tervei szerint 2008 végére az általa gyártott Fordok, Lincolnok és Mercuryk 85 százaléka a Microsoft által kifejlesztett Synckel talál majd gazdára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés