Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tulajdonost vált a GTS-Datanet anyavállalata

Dotkom

Tulajdonost vált a GTS-Datanet anyavállalata

Új tulajdonoshoz kerül a GTS-Datanet, miután a Columbia Capital és az M/C Venture Partners and Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium megállapodást kötött a GML Limiteddel a GTS Central Europe száz százalékának megvásárlásáról.

(A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az informatikai és telekommunikációs szektorban érdekelt amerikai befektetői csoportok, míg az Innova Capital az egyik vezető magántőke-befektető csoport Közép-Európában. A konzorcium további tagjai a Bessemer Venture Partners, valamint más kiemelt pénzügyi befektetők.) A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul, a vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.

A magyar leánycég, a GTS-Datanet Távközlési Kft. teljes körű hang-, adat- és internetszolgáltatást kínál lakossági és üzleti ügyfeleknek egyaránt. A több mint kétszáz alkalmazottat foglalkoztató cég értékesítésből származó árbevétele 2006-ban meghaladta a 13 milliárd forintot, az EBITDA pedig elérte a 2,3 milliárd forintot. Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója a tavalyi évet értékelve elmondta, hogy a GTS-Datanet az első félévben a piac növekedését meghaladó ütemben, 14 százalékkal, több mint 7 milliárd forintra növelte árbevételét. Szathmári a teljes évre 15 százalékos növekedést, míg 2008-ra 10 százalék körüli bővülést vár. A cég adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 1,1 milliárd forint volt a tavalyi első félévben, a teljes 2007-es évre 15 százalékos növekedést vár a cégvezető. Az üzleti adatszolgáltatásból származó bevételek kiugróan, 21,5 százalékkal emelkedtek, az internetszolgáltatásból származó bevételek 12,4 százalékkal nőttek 2007 első felében. A sok helyen visszaeső piacon a GTS-Datanet a vezetékes hangforgalomban is 11 százalékkal növelte bevételeit. Szathmári szerint a cég év végére megkétszerezte, 60 ezerre növelte a szélessávú internet-előfizetők számát (90 százalékuk lakossági ügyfél), a cégvezető 2008-ra is hasonló dinamikát vár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés