Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dolgozz otthonról!

Dotkom

Dolgozz otthonról!

Újabb spamtaktika.

A Symantec kiadta szokásos havi spamösszefoglalóját, mely ezúttal a szeptemberi helyzetet foglalja össze. Eszerint az elmúlt hónapban folytatódott a spamek arányának lassú növekedése. Az augusztusi 69%-ról alig növekedve, szeptemberben a teljes e-mail forgalom 70%-át tették ki a kéretlen levelek. Ezzel párhuzamosan a képalapú spamek aránya tovább csökkent az elmúlt hónapban. Míg augusztusban az összes levélszemét 10%-a volt image spam addig szeptemberben ez az arány 7%-ra esett vissza.

Az image spamek csökkenésével ellentétben a szöveges és HTML alapú támadások előfordulása még mindig gyakori. Az ilyen típusú kéretlen levelek között szeptemberben nagy gyakorisággal fordultak elő állást kínáló vagy kínai elektronikus termékek vásárlására ösztönző spamek. Szeptemberben a Symantec felfedezett egy olyan „Work at home” nevű támadást, amely több mint 100 millió spamet foglalt magában. Az ilyen levelek otthon elvégezhető, kis erőfeszítéssel járó munkát ajánlanak kiemelkedően magas fizetésért.

A mostanában gyengélkedő amerikai ingatlanpiacról és a kamatcsökkentésről szóló vitát a spammerek sem hagyják figyelmen kívül. A Symantec olyan kéretlen levelekre figyelt fel, amelyekben felajánlják, hogy megveszik a címzett ingatlanát. Így miután a gyanútlan felhasználó kitölti az űrlapot – név, cím, telefonszám, e-mail cím stb. – a spam küldője hozzájut személyes adataihoz. Ez egy újabb példa arra, hogy hogyan használják fel a spammerek a napi híreket adataink megszerzésére.

A jelentés szerint az alábbi kategóriákba tartozó spamek fordultak elő az EMEA régióban leggyakrabban szeptemberben:
– Pénzügyi spamek, amelyek pénzügyi „lehetőségekre” befektetésekre hívják fel a figyelmet: 23%
– Termékeket hirdető spamek, amelyek általános termékeket vagy szolgáltatásokat reklámoznak: 22%
– Egészségügyi spamek, amelyek az egészségüggyel, gyógyítással kapcsolatos termékeket vagy szolgáltatásokat hirdetnek: 19%
– Internet spamek, amelyek internetes vagy számítógépes szolgáltatásokat, termékeket ajánlanak: 13%
– Scamek aránya: 12%



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés