Connect with us

Hirdetés

technokrata

Klaszterba tömörül Észak-Magyarország

Dotkom

Klaszterba tömörül Észak-Magyarország

A Miskolci Egyetem és a helyi vezető informatikai cégek ma ünnepélyesen megalapították az Észak-Magyarországi Informatikai Klasztert. Az együttműködési hálózat célja, hogy elősegítse a régió informatikai iparának fejlődését.

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klasztert létrejötte a helyi vezető informatikai cégek – az evosoft Hungary Kft., az IND Group, az RTM Szoftver, a TP Hungary – és a Miskolci Egyetem meglévő és létező együttműködésének egy magasabb szintre való emelése. „Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter életre hívásával megszülető szervezet hídképző szerepet kíván betölteni a régió tudományos központjai és az informatika különböző területein működő vállalkozások között. Célunk, hogy a feladatok hatékony koordinálásával elősegítsük a régió általános versenyképességének növekedését” – mondta Sedlák Gábor a TP Hungary ügyvezető igazgatója az együttműködési megállapodás létrejötte kapcsán. A klaszter indulásakor elsősorban két kezdeményezésére összpontosít. A pályázati forrásból megvalósítani tervezett inkubátorház növekedési, munkahelyteremtési lehetőség az induló vállalkozások számára. A kedvezményes irodabérlet, a tanácsadási szolgáltatások, a professzionális infrastruktúra, és az Egyetem közelsége révén a szoftverfejlesztéssel foglalkozó kisvállalkozások egyedülálló növekedési lehetőséget kapnak. A projekt előkészítésében részt vevő cégek dinamikusan fejlődő vállalkozások, bevételük túlnyomó része külföldről, döntően az Európai Unió országaiból származik. Az Inkubátorházban letelepedő kezdő informatikai cégek számára a nagyobb cégekkel kialakított alvállalkozói kapcsolat révén kitáguló lehetőségek, az így átvett kapcsolatrendszer és nemzetközi üzleti kultúra nyitja meg a kaput az európai terjeszkedés felé.

A másik, szintén súlypontinak számító célkitűzés a Wallis Zrt. részvételével megvalósuló Infopark projekt, amely a tudásintenzív munkahelyek teremtését hivatott elősegíteni a régióban. A megvalósuló irodai infrastruktúra és nagy megbízhatóságú adatpark kielégíti a helyi IT cégek növekedési igényeit és hozzájárul más informatikai cégeknek a térségbe vonzásához. „Ha a végzősök legalább 30-40 százaléka helyben marad, az egy olyan minőségi munkaerőbázist képez, amely hosszú távon megalapozza a helyi IT szektor bővülését, a jelenlévő cégek növekedésével, és más informatikai cégeknek a térségbe településével” – mondta Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés