Connect with us

technokrata

Dotkom

Hírchipegető

Példát mutat az SAP és a Novell
Az SAP és a Novell bejelentették, hogy kibővítik jelenlegi együttműködésüket: közösen biztosítanak támogatást az SAP-alkalmazásokat Novell SUSE Linux Enterprise Server (SLES) rendszeren futtató ügyfeleik számára.

A bejelentés értelmében az SAP-alkalmazásokat SLES-en futtató ügyfelek mostantól egyetlen belépéssel juthatnak támogatáshoz, függetlenül attól, hogy az operációs rendszerrel vagy az SAP-alkalmazással van gond. „A megállapodás jó példa arra, hogy két iparági vezető vállalat az ügyfelek érdekeit szem előtt tartva köt megállapodást” – mondta Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója.

Hálózatoptimalizálás az AtigristőlA számítógépes hálózatok teljesítményproblémáival foglalkozó szolgáltatást indított az Atigris Informatikai Zrt. a Betternet Kft.-vel együttműködve. „Tapasztalatunk szerint alig van olyan számítógépes hálózat, amely mindenkor a felhasználók elvárásainak megfelelően dolgozik. Gyakran előfordul, hogy a cégek számítógépes szakemberei, illetve az egyébként jól képzett, naprakész tudású szervizek sem boldogulnak bizonyos hálózati hibákkal” – jelentette ki Sali Róbert, a társaság vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, mivel ennek a szolgáltatásnak csak munkadíja van (általában nem kell költséges, még nagyobb teljesítményű eszközöket megvásárolni), rövid idő alatt megtérül a rendszer hatékonyságának növelésére fordított összeg.

A Kopint-Datorg kiszáll a vámszoftverfejlesztésbőlA Kopint-Datorg az első félév végével megszünteti vámszoftverének fejlesztését és az ezzel kapcsolatos ügyféltámogatást – jelentette be a társaság, amely a cég ügyfeleinek a Vamsoft Kft. szoftverét és szolgáltatását ajánlja. A két cég között létrejött megállapodás értelmében a szoftverek közötti átállás adatveszteségek és többletköltségek nélkül zajlik, a hatóságokat és a vámhivatalokat a két cég tájékoztatja a váltásról. Az átállás nem kötelező: a két szoftverház közötti megállapodás csupán lehetőséget biztosít az ügyfeleknek egy szervezett keretek között lezajló, a legkevesebb nehézséggel járó és további költségek nélküli programváltásra – olvasható a közleményben.

Június végén érkezik az iPhoneAz Apple június 29-étől dobja piacra – először csak az Egyesült Államokban – az iPhone elnevezésű, mp3-lejátszóként és internetes szörfözésre is használható mobiltelefonját. A készülék – a Handelsblatt szerint – felszereltségtől függően 499–599 dollár között lesz kapható. A forgalmazásra kizárólag az AT&T lesz jogosult, és csak kétéves előfizetéssel fogják árulni. A cikk szerint Európában a kézi készülék csak az év végén lesz kapható.

Előretörőben a nyílt forráskódú szoftverekAz IDC elemző cég azt jósolja, hogy a nyílt forrású programok eladásából származó bevételek a tavalyi 1,8 milliárd dollárral szemben négy év múlva elérhetik az 5,8 milliárd dollárt. A jelenlegi piac még kiforratlan és korai szakaszában jár, és az előrevetített bevételek összege – összehasonlítva a zárt forrású, kereskedelmi programok eladásaiból származó bevételekkel – alacsony – nyilatkozta Matt Lawton, az IDC Open Source Software Business Models kutatási programjának igazgatója. Mindazonáltal a bevételek önmagukban nem tükrözik a nyílt forrású szoftverek éppen aktuális terjedését – idézi a szakembert a magyar unixosok vezető honlapja, a hup.hu.

Magyarországra jön a CrytekA Crytek GmbH, az egyik legnagyobb független német játékfejlesztő cég a Game Developers Forumon, az első magyar játékfejlesztő konferencián bejelentette, hogy májusban megnyitja budapesti fejlesztőstúdióját. A döntés hátterében a Crytek fejlesztési és bővítési stratégiája áll, amelynek keretében saját CryENGINE 2 technológiájukat és játékaik műfaji sokrétűségét kívánják a magyar szakemberek segítségével bővíteni. Az elmúlt két évben több szempontot és helyszínt is mérlegeltünk, és végül egy budapesti stúdió létrehozása mellett döntöttünk. Magyarországon rengeteg képzett és tapasztalt játékfejlesztő érhető el helyben – nyilatkozta Avni Yerli, a Crytek ügyvezető igazgatója. A helyszínválasztást az igazgató a hazai szakemberek kimagasló tudása mellett a magyar munkavállalók pozitív hozzáállásával és a kiváló budapesti munkakörülményekkel indokolta.

Elég egyszer fertőzni Hosszú ideig maradhat rejtve – és így aggodalomra ad okot – egy új, az utóbbi hónapokban terjedő támadási forma – írja a VirusBuster hírlevele a Computerworldre hivatkozva. A támadás alapja egy rosszindulatú kódot tartalmazó weboldal. Amikor a felhasználó idelátogat, gépére a billentyűleütéseket figyelő kémprogram kerülhet. Ennek segítségével a hacker érzékeny információkat, például felhasználóneveket, jelszavakat szerezhet meg. Új elem a támadásban, hogy a rosszindulatú kódot egy (adott ip-címről érkező) látogatónak csak egyszer tálalják fel. A hacker rendszere ugyanis figyeli és feljegyzi a site-jára látogatók ip-címét, és amikor ugyanarról a címről kap látogatást, nem küldi ki a rosszindulatú kódot, hanem egy ártalmatlan weblapot mutat helyette. Ezenkívül az ip-cím figyelése azt is lehetővé teszi, hogy a támadó választhat: mely országokat szerencséltessen „ajándékával”. Mi több, ip-cím alapján beazonosíthatók a keresőgépek és a rosszindulatú site-okat feltérképező rendszerek is, így azoknak a hacker a „jó arcát” mutathatja. Mindezért egy ilyen támadás viszonylag hosszabb ideig észrevétlen maradhat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin