Connect with us

Hirdetés

technokrata

Páratlan, 35-szörös zoom és progresszív letapogatás

Dotkom

Páratlan, 35-szörös zoom és progresszív letapogatás

Új távlatok a nagy látószögű kamerák piacán: AXIS 233D.

Az AXIS 233D hálózati dome kamera olyan tulajdonságokkal bír, mint progresszív scannelés, 35-szörös optikai zoom, gyors és precíz forgató/döntő mechanizmus, valamint széles, dinamikus képtartomány. Az új kamerát olyan – biztonsági szempontból kiemelt – felhasználásra tervezték, mint a repülőterek, kikötők, stadionok és kaszinók biztonsági megfigyelése, ahol elvárás, hogy az apróbb részletekről is kiváló képet nyújtson, és követni tudja a mozgó tárgyakat – akár nagy távolságból is.

„Az AXIS 233D felülmúlja a legjobb analóg CCTV kamerák teljesítményét” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezető igazgatója.

Az AXIS 233D a világ első dome kamerája, amely rendelkezik progresszív scan technológiával. Az elektronikus képstabilizátorral együtt minimalizálja a kamerának a forgalom vagy légmozgás által keltett vibrációit, így az AXIS 233D élesebb képet közvetít mozgó tárgyakról bármelyik másik dome kameránál.

Az AXIS 233D emellett a leggyorsabb forgatási/döntési sebességgel rendelkezik valamennyi jelenleg kapható kamera közül, ez maximálisan 450o-ot jelent másodpercenként bármely két beállítási pozíció között a lehetséges százból. Ezen felül precíziós beállítással is szolgál a 0,05°/mp sebességű lassú követés funkció, amellyel például egy sétáló ember manuálisan nyomon követhető 400 méteres távolságból. Az AXIS 233D rekordnak számító, 35-szörös optikai és 12-szeres digitális zoommal rendelkezik, továbbá egy egyedülálló funkcióval, a területi nagyítással, amelynek segítségével egy felvétel bármely részletére ránagyíthatunk. A kamera további különlegessége az E-flip, amely elektronikusan 180 fokkal elfordítja a képet, mikor a célszemély elhalad a dome kamera alatt.

Az éjjel/nappal funkció mellett a kamera kiemelkedő fényérzékenységgel bír, 128-szoros széles, dinamikus tartománnyal rendelkezik, ezáltal lehetővé teszi a részletes és tiszta felvételek készítését különböző fényviszonyoknál. Az AXIS 233D teljes képsebességet nyújt bármilyen felbontásban MPEG-4 vagy Motion JPEG tömörítéssel.

A kamera további funkciói a következők: videó mozgásérzékelés, kétirányú audio-támogatás, audio-érzékelő riasztás, képfeltöltés funkció, programozott és triggerelt esemény funkciók riasztás értesítővel, négy külső input kapcsolat, melyekkel riasztást és rögzítést lehet beindítani, valamint további négy relé kimenetek ajtók és világítás kezelésére riasztás esetén. A kamera biztonsági felszereltségének széles választékában megtalálható a többszintű felhasználói hozzáférési szintek, a HTTPS kódolás, az IEEE 802.1X és IP cím szűrés – melyek biztosítják a biztonságos videó-kezelést és beállítást. A kamera támogatja a Quality of Service (QoS)-t, az IPv6 (Internet Protocol 6-os verzió) és IPv4 címek használatát.

Az AXIS 233D kamera komplett beltéri felszereléssel rendelkezik (külön ház jár a kültéri felhasználáshoz). Az AXIS 233D támogatja a piac legtöbb applikációs szoftverét az AXIS Application Development Partner programon keresztül, így például a magyar fejlesztésű NetAVIS-t.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés