Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cyberbűnözés vs. rendőrség – 1:0

Dotkom

Cyberbűnözés vs. rendőrség – 1:0

A rendőrök nem bírnak el az online bűnözőkkel.

A múlt héten látott napvilágot az a jelentés, mely szerint Nagy-Britannia rendfenntartó szervezete önmagában már képtelen ellátni az e-crime néven említett online bűnözéssel szembeni feladatait. Arra sürgetik az illetékeseket, hogy hozzanak létre egy nemzeti egységet, melynek kiemelt feladata lenne a cyberbűnözés féken tartása. A megalapítandó egység koordinációs központként működhetne a rendőrtisztek számára, hogy hatékonyan vehessék fel a küzdelmet a „legjobban bővülő bűnözési formával szemben, mely mind a számítástechnikával kapcsolatos (vírusok, hackelés stb.), mind a „hagyományos” bűnök elkövetésében jeleskedik”, olvasható a tanulmányban.

Jelenleg három szinten oszlik meg az internetes fenyegetések feldolgozása a brit rendfenntartó erő kötelékén belül; a legsúlyosabb esetekkel a Serious Organised Crime Agency (SOCA) foglalkozik (az egység jelenleg létszámhiánnyal küszködik). Ezt a megközelítést azonban hibásnak tartja a tanulmány készítője, mivel a helyi e-crime bűnüldöző egységek már nem oldhatják meg koordináció nélkül az összes, őket érintő eset felgöngyölítését. A SOCA ugyanis önmagában nem hozta a várt eredményt, ráadásul nem is volt képes hatékonyan együttműködni a brit üzleti élettel.

Felhívják arra is a figyelmet a tanulmány készítői, hogy a jövőben minden elektronikus bűnözés esetében el kell végezni a helyi és a globális vizsgálatok összes, indokolt módját. Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a hackerek és vírusírók kézrekerítésére, hiszen ezek az emberek ma már többnyire nem próbálkozó tinédzserek, hanem a digitális kártevők terjesztésében komoly pénzszerzési lehetőséget látó szervezett bűnözők. Mindmáig csak igen kevés brit vírusírót és hackert tartóztattak le és folytatták le az ellenük indított eljárást Nagy-Britanniában



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés