Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország infokommunikációs ágazata átlagon felüli

Dotkom

Magyarország infokommunikációs ágazata átlagon felüli

Véget ért a GKM által szervezett OECD-hét Budapesten.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 30 országának infokommunikációval foglalkozó 140 kormányzati és üzleti szakértője képviselte a tagállamokat 2006. október 2-5. között a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által szervezett „OECD-héten”, Budapesten.

Magyarországon mutatta be az OECD a világsajtónak a tagországok IKT-szektorát kétévente elemző IT Outlook 2006 című OECD-kiadványt is, valamint a szakértők a négynapos rendezvényen áttekintették az újgenerációs hálózatokban rejlő fejlődési lehetőségeket is.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kiemelt figyelmet szentel a világgazdaság fejlődését meghatározó elektronikus gazdaságnak. Ezért az infokommunikációs szektor alakulását folyamatosan nyomon követi, rendszeresen átvilágítja a tagországok IKT-szektorát, szakmapolitikai állásfoglalásokat és ajánlásokat fogalmaz meg. Világszinten ismert és elismert statisztikáit és elemzéseit kétévente tárja a nyilvánosság elé, Párizsban. Ezúttal azonban az IT Outlook 2006. október 4-én Magyarországon, Budapesten került bemutatásra.

Az IT Outlook 2006 tanúsága szerint Magyarország infokommunikációs ágazatának eredményei az elmúlt időszakban a szektor számos területén meghaladták az OECD-tagállamok átlagát. A jövő nagy kérdése azonban, hogy Magyarország tudásbázisára építve meg tud-e felelni szolgáltatások tekintetében is az újabb kihívásoknak, azaz az IKT-eszközök exportján túl miként válik dominánssá a magas hozzáadott értékű, nemzetközi szinten is versenyképes szolgáltatások nyújtása a magyar gazdaságban.

A rendezvénysorozaton a szakértők fórumon vitatták meg az újgenerációs hálózatokban rejlő fejlődési lehetőségeket, amelyek jelentős technológiai kihívást is jelentenek. Legalább ilyen fontos kérdés azonban, hogy e hálózatok mennyiben különböznek az Internettől, és hogy a szabályozás hogyan alkalmazkodjék az új technológiai környezethez.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés