Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szilícium új dimenziókat nyit az energiahatékony teljesítményben

Dotkom

A szilícium új dimenziókat nyit az energiahatékony teljesítményben

Az Intel elnök-vezérigazgatója felvázolta a cég jövőbeni terveit az IDF konferencián.

2006. szeptember 28-án Paul Otellini az IDF konferencián egybegyűlt több ezres fejlesztő és mérnök hallgatóságnak felvázolta a cég jövőbeni terveit, melyek az Intel technológiai vezető szerepét hivatottak erősíteni. Az Intel elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a szilícium technológia áttörést hoz az energia-hatékony számítástechnika teljesítményében. Otellini azt is elárulta, hogy az Intel novemberben elkezdi a világ első négymagos, személyi számítógépekhez és nagyteljesítményű szerverekre tervezett processzorainak gyártását, valamint új részletekkel szolgált az Intel iparág-vezető 65 és 45 nanométeres gyártási technológiájáról.

Az első négymagos processzorokat elsősorban játékosoknak és tartalomfejlesztőknek szánják, gyártásuk novemberben kezdődik. Ezek teljesítménye jelentősen, 67 százalékkal növekszik. Az Intel Core2 Quad névvel ellátott processzor, a cég legfejlettebb négymagos processzora 2007-ben kerül a boltokba. A duplaprocesszoros szerverekhez gyártott Quad-Core Intel Xeon processzor 5300 sorozatot még ebben az évben piacra dobják, az új alacsony fogyasztású, 50 wattos, blade szerverek számára készült Quad-Core Intel Xeon L5310 processzorokat pedig 2007 első negyedévében.

„Az ipar az utóbbi évtizedek legnagyobb átalakulásán megy keresztül, egy új korszakba lépve, amikor az energia-hatékonyág és teljesítmény a piac és a számítástechnika minden szegmensét meghatározza” – mondta Otellini.

Rávilágítva a jelenlegi trendekre, Otellini bemutatta, hogy a processzoros teljesítményeknek minden eddiginél nagyobb jelentősége van. Az eljövendő új operációs rendszerek, életszerűbb számítógépes játékok, valamint a modern videó technológia mind nagyobb processzoros teljesítményt követelnek majd.

„Mind a teljesítmény, mind az energiahatékonyság a tranzisztoroknál kezdődik” – vallja Otellini, s bemutatta az Intel Moore Törvénye örökségét, valamint iparvezető szilícium-alapú technológiáját és gyártási képességét. Az Intel volt az első 65 nanométeres szilikon-alapú gyártási technológiát alkalmazó cég 2005-ben, mely energiatakarékos tulajdonságokkal ötvözte a gyártási folyamatokat, mely fontos része volt az energiahatékonyság megvalósulásának a tranzisztorok szintjén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés