Connect with us

technokrata

Újabb légitársaság mond nemet a notebookoknak

Dotkom

Újabb légitársaság mond nemet a notebookoknak

Immár háromra nőtt azon társaságok száma, amelyek nem engedik a noteszgépek akkumulátorait fel az utastérbe.

Nemrég írtuk, miszerint a Korean Air légitársaság hozott egy rendelkezést, mely arra szólítja fel a társaság gépein utazókat, hogy a fedélzetre lépés előtt távolítsák el akkumulátoraikat hordozható számítógépeikből. Ez csak azokra az utasokra vonatkozik, akik Apple vagy Dell notebookkal rendelkeznek – viszont függetlenül attól, hogy ezen forgalmazók mely típusával. Mindez nem titkoltan a világméretű akkucsere program következménye.

Nos, a Virgin Atlantic immár a harmadik lett a légitársaságok sorában, akik hasonló korlátozást hoztak az Apple és a Dell noteszgépeivel kapcsolatban. Azon felhasználók, akik Inspiron, Lattitude, Ibook, Powerbook, Macbook hordozható számítógépeiket fel akarják vinni a cég repülőgépeire, csak úgy tehetik meg, ha előtte eltávolítják (és külön csomagolják) az akkumulátorokat.

A Virgin ugyanakkor a koreai légitársaságnál felhasználóbarátabb hozzáállást tanúsít: azokat az embereket, akik használni szeretnék eszközeiket, nem lehetetleníti el teljesen. Az ülések oldalába szerelt tápcsatlakozón keresztül kaphatnak áramot a noteszgépek, igaz, csak az első- vagy üzleti osztályon utazók. A turistaosztályokon helyet foglalók azonban „hoppon” maradnak, számukra a repülőút notebookhasználat nélkül telik a nemrég életbe lépett rendelkezés miatt.

Arra a kérdésre, hogy meddig fog fennállni ez az állapot, a Virgin nem tudott pontos időpontot meghatározni. A cég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy azonnal feloldják a szigorítást, amint a biztonsági kérdés megnyugtatóan rendeződik. Mindazonáltal arra senkinek még csak elképzelése sincs, hogy az összes érintett Apple és Dell notebook mikorra kaphat új energiaforrást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin