Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb légitársaság mond nemet a notebookoknak

Dotkom

Újabb légitársaság mond nemet a notebookoknak

Immár háromra nőtt azon társaságok száma, amelyek nem engedik a noteszgépek akkumulátorait fel az utastérbe.

Nemrég írtuk, miszerint a Korean Air légitársaság hozott egy rendelkezést, mely arra szólítja fel a társaság gépein utazókat, hogy a fedélzetre lépés előtt távolítsák el akkumulátoraikat hordozható számítógépeikből. Ez csak azokra az utasokra vonatkozik, akik Apple vagy Dell notebookkal rendelkeznek – viszont függetlenül attól, hogy ezen forgalmazók mely típusával. Mindez nem titkoltan a világméretű akkucsere program következménye.

Nos, a Virgin Atlantic immár a harmadik lett a légitársaságok sorában, akik hasonló korlátozást hoztak az Apple és a Dell noteszgépeivel kapcsolatban. Azon felhasználók, akik Inspiron, Lattitude, Ibook, Powerbook, Macbook hordozható számítógépeiket fel akarják vinni a cég repülőgépeire, csak úgy tehetik meg, ha előtte eltávolítják (és külön csomagolják) az akkumulátorokat.

A Virgin ugyanakkor a koreai légitársaságnál felhasználóbarátabb hozzáállást tanúsít: azokat az embereket, akik használni szeretnék eszközeiket, nem lehetetleníti el teljesen. Az ülések oldalába szerelt tápcsatlakozón keresztül kaphatnak áramot a noteszgépek, igaz, csak az első- vagy üzleti osztályon utazók. A turistaosztályokon helyet foglalók azonban „hoppon” maradnak, számukra a repülőút notebookhasználat nélkül telik a nemrég életbe lépett rendelkezés miatt.

Arra a kérdésre, hogy meddig fog fennállni ez az állapot, a Virgin nem tudott pontos időpontot meghatározni. A cég szóvivője úgy nyilatkozott, hogy azonnal feloldják a szigorítást, amint a biztonsági kérdés megnyugtatóan rendeződik. Mindazonáltal arra senkinek még csak elképzelése sincs, hogy az összes érintett Apple és Dell notebook mikorra kaphat új energiaforrást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés