Connect with us

technokrata

A felhasználók átveszik a hatalmat?

Dotkom

A felhasználók átveszik a hatalmat?

Idén október 17-18-án a Club Tihanyban kerül megrendezésre az Internet Hungary 2006 konferencia.

A rendezvény első napján Kóka János megnyitója és Baja Ferenc előadása után Andrew McLaughlin, a Google utazó nagykövetének az internet és a telekommunikációs hálózatok jogi hátterével és szabályozásával foglalkozó prezentációja követ. Majd a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, bankárok és a Gazdasági Minisztérium képviselőinek részvételével zajló panelbeszélgetésen vitáznak arról, hogy mit tennének az internet penetráció meggyorsítása érdekében, továbbá milyen pénzügyi, lobby és politikai érdekek befolyásolják azt, hogy a digitális írástudók bevonása, vagy a leszakadóban lévő csoportok motiválása-e a fontosabb.

A szervezők ismét jelentős külföldi szakértői gárdát vonultatnak fel. Előadást tart Tihanyban többek között: Zephyr Teachout az eddigi legnagyobb hatású online elnökjelölti kampány az, amerikai Demokrata Párt webes kampányának igazgatója, továbbá Rachel Rawlins a Global Voices főszerkesztője, aki a világ jelentős, de kevésbé ismert részeiről bloggerek segítségével gyűjt össze tudósításokat. Dan Gillmor, a Center for Citizen Media vezetője előadásában azzal foglalkozik, hogy hogyan befolyásolja a web2.0 az új médiát és milyen hatásai lehetnek majd a hagyományos értelemben vett televíziózásra és rádiózásra.

A konferencia gerincét a web2.0 piac méretét és szereplőit bemutató előadások adják, melyekben hallhatunk a hagyományos online üzleti tevékenységektől való eltéréseikről, illetve kis és közép vállalatok mutatják be, hogyan használják a netet és a blogokat. A Mobilismo szekció pedig a mobiltechnológiában a beszélgetésen, a chatelésen, a fizetéseken és a közösségi játékokon túlmutató új lehetőségeikről szól.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin