Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackerek a Terminátor számítógépében

Dotkom

Hackerek a Terminátor számítógépében

Schwarzeneggernek nincs túl jó véleménye a négerekről és a spanyolokról.

Kalifornia kormányzójaként immár nem csak híres ember lett az osztrák születésű, eredetileg testépítéssel, majd később színészkedéssel foglalkozó Schwarzenegger, de (politikai) befolyása is megnőtt. Nem meglepő tehát, hogy nemrég online támadás áldozatává vált a Terminátor szerepéről elhíresült Schwarzi; egy magánbeszélgetése ugyanis engedélye nélkül jutott nyilvánosságra.

Az eset azért különösen kínos, mert az amerikai politikus a helyi kisebbségekről tesz (negatív hangvételben) említést. A néger és latin származású amerikaiakról, többek között az állami törvényhozás egy spanyolajkú tagjáról úgy beszélt, mint forróvérű, indulatos természetű emberekről. Mindez azért érinti érzékenyen Schwarzeneggert, mert a republikánus politikai beállítottságú kormányzó novemberben szeretné magát újraválasztatni Kalifornia állam élére.

Visszatérve a hackelésre: az esetet kivizsgáló ügynökség közlése szerint a felvételt valószínűleg senki nem szivárogtatta ki; azt egy online behatolás során szerezték meg illetéktelenek. Andrea Lynn Hoch, Schwarzenegger jogi ügyeivel foglalkozó titkára egy közleményben bejelentette, hogy megvan az az IP-cím, amiről a támadást kezdeményezték. A kormányzó irodájának belső auditja során ugyanis kiderült, hogy augusztus 29-én és 30-án egy ismeretlen személy vagy személyek letöltöttek egy audioállományt a kormányzó irodai számítógépes rendszeréből.

Schwarzenegger időközben bocsánatot kért az elhangzottakért; az esetet napvilágra hozó The Los Angeles Times pedig nem kívánt nyilatkozni arról, hogy hogyan és kitől jutott hozzá az anyaghoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés