Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar Telekom: távozik a gazdasági vezérigazgató-helyettes

Dotkom

Magyar Telekom: távozik a gazdasági vezérigazgató-helyettes

Dr. Klaus Hartmann Lengyelországban, a PTC vezérigazgatójaként folytatja pályafutását.

Dr. Klaus Hartmann gazdasági vezérigazgató-helyettes 2006. szeptember 15-én távozik a Magyar Telekomtól, miután elfogadta a Deutsche Telekom ajánlatát a Deutsche Telekom Csoport tagja, a lengyel mobil szolgáltató Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) vezérigazgatói posztjának betöltésére. Dr. Klaus Hartmann tagja marad a Magyar Telekom Igazgatóságának. A Magyar Telekom új gazdasági vezérigazgató-helyettese a Deutsche Telekom Csoport befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke, Thilo Kusch lesz.

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki Dr. Klaus Hartmann távozásával kapcsolatban, és köszönetet mondott a Csoport teljesítményéhez való hozzájárulásáért: “A Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyetteseként eltöltött 6 év során Klaus Hartmannak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Magyar Telekom Csoport nemzeti telefontársaságból a régió vezető, integrált távközlési szolgáltatójává váljon. Részt vett számos, Magyarországon és a környező országokban végrehajtott akvizícióban, valamint értékes támogatást nyújtott a vezetékes és mobil üzletágak egyesülése során. Mindezek mellett a Magyar Telekomnál eltöltött ideje alatt magas színvonalú pénzügyi szervezetet hozott létre. Létrejött például a pénzügyi számviteli szolgáltatási központ, ami jelentősen javította a társaság hatékonyságát. Vezetése alatt tovább nőtt a Magyar Telekom presztízse a befektetők körében is, ezt mutatja az évek során kapott számos díj is. A Magyar Telekom Igazgatósága és teljes vezetősége nevében szeretném megköszönni Klaus Hartmannak kiemelkedő munkáját, és minden jót kívánok neki a továbbiakhoz.”

Az Igazgatóság következő ülésén várhatóan meghozza a Klaus Hartmann távozásához és Thilo Kusch kinevezéséhez kapcsolódó intézkedéseket. Thilo Kusch az elmúlt 15 év során a távközlés különböző területein tevékenykedett. Jelenleg a Deutsche Telekom Csoport befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke. Közel 5 éve dolgozik a társaságnál, korábban részvényelemzőként és tanácsadóként dolgozott.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés