Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyolc milliárd dollár az Intel második negyedéves bevétele

Dotkom

Nyolc milliárd dollár az Intel második negyedéves bevétele

1, 1 milliárd dolláros üzemi eredmény (részvényalapú kompenzáció nélkül 1,4 milliárd dollár); 15 cent egy részvényre jutó nyereség (EPS) (részvényalapú kompenzáció nélkül 19 cent); Új Intel Core mikro architektúra szerverek, asztali számítógépek és mobil számítógépek számára.

Az Intel Corporation mai bejelentése szerint a cég 2005. negyedik negyedévében 8 milliárd dolláros bevételt ért el, 1,1 milliárd dolláros üzemi eredmény, 885 millió dolláros nettó bevétel és 15 centes egy részvényre jutó nyereség (EPS) mellett. A részvény alapú kompenzációt nem számítva a cég 1,4 milliárd dolláros üzemi eredményt, 1,1 milliárd dolláros nettó eredményt és 19 centes egy részvényre jutó nyereséget (EPS) ért el.

„2006-ban számos új, a tervezettnél korábban kibocsátott termékünkkel, mi értük el a legjobb termelési eredményt az iparágon belül” – nyilatkozta Paul Otellini, az Intel elnök-vezérigazgatója. „Új Intel Core mikroarchitektúránkra épülnek a világ legjobb PC-it és volume szervereit üzemeltető mikroprocesszorok, olyan termékek, melyek teljesítménye és energiafelhasználásának gazdaságossága az iparban nem várt visszhangra talált, konstrukcióink pedig az Intel történelmében soha nem látott számban részesültek elismerésben. Tovább erősítjük a gyártástechnológia terén betöltött vezető pozíciónkat, hiszen az idei évben már mikroprocesszoraink jó részét a fejlett 65 nanométeres gyártástechnológia segítségével állítjuk elő” – tette hozzá.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés