Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyedülálló képzés pályakezdő fejlesztőknek

Dotkom

Egyedülálló képzés pályakezdő fejlesztőknek

.NET Iskola a Greptonnál.

A Grepton Informatikai Zrt. július elejétől – fejlesztői csapatának bővítése érdekében – intenzív képzést indított pályakezdő informatikusok számára a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával, .NET Iskola néven. A három hónapos kurzus megszervezését a cég munkaerő-toborzások során szerzett tapasztalatai indokolták, amely szerint kevés a gyakorlattal rendelkező fejlesztő. Szakmai tanfolyamával a Grepton azon tehetséges pályakezdők számára nyújt lehetőséget, akik a többéves szakmai tapasztalat hiányát az egyetemen tanultakkal és fogékonyságukkal ellensúlyozzák.

Fejlesztői csapatának bővítése érdekében a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával intenzív szakmai képzést szervezett informatikai pályakezdők számára a Grepton. A terveknek megfelelően a július elején (az államvizsgák után), 12 fővel indult .Net Iskola két hónap tantermi és egy hónap gyakorlati oktatást foglal magában. A támogató Microsoft Magyarország az előadásokhoz tapasztalt rendszermérnököt is biztosít.

Az előszűrés a Greptonhoz beküldött önéletrajzok alapján történt. A többszörös túljelentkezés miatt a pályázóknak – kétfordulós – felvételi vizsgán kellett számot adniuk tudásukról. A felvételi vizsgák írásbeli fordulója és azok kiértékelése június 2-án zárult. A próbatétel fejlesztői készséget, adatbázis programozási ismereteket és általános szakmai tájékozottságot mért fel. A feladatsort 36 jelentkező oldotta meg, akik közül 21 pályázó teljesítette sikeresen az első forduló elvárásait, így ők részt vehettek a felvételi vizsga második, vagyis szóbeli fordulóján.

„Az eddigi toborzásaink során szerzett tapasztalat azt mutatta, hogy gyakorlattal rendelkező fejlesztők nehezen találhatók a munkaerőpiacon. Ezzel párhuzamosan számos olyan pályakezdővel találkoztunk, akik a tapasztalat hiányát lelkesedésükkel és fogékonyságukkal ellensúlyozzák. Ezt felismerve döntöttünk úgy, hogy elindítjuk saját iskolánkat, ahol az intenzív képzés során átadjuk a pályakezdők számára azt a tudást, amivel a képzést követően projektjeink értékes munkatársaivá tudnak válni” – fogalmazott Juhász István, a Grepton Zrt. vezérigazgatója.

A Grepton 2006-os tervei megvalósításának fontos stratégiai elemei közé tartozik fejlesztői csapatának bővítése. Emellett a cég vezetősége a növekvő piaci igények kielégítésére változtatott fejlesztési módszertanán: a banki, az államigazgatási és közigazgatási területeken saját fejlesztésű termékeivel (például: ITMap, Archiware, MultiSigno) és egyedi fejlesztéseivel, fővállalkozóként kíván megjelenni.

A Grepton szerint az egyetemeken az elméleti képzést megkapják a diákok: szinte csukott szemmel tudnak válaszolni fogalmi kérdésekre, de konkrét gyakorlati példa esetén elbizonytalanodnak, és a legtöbbjük alkalmazni sem tudja a tanultakat. E hiányosságot kell pótolni a képzésük során.

A pályakezdő szakemberek toborzása több csatornán zajlott: a Műegyetemi Állásbörzén, plakátok kihelyezésével az egyetemeken, belső egyetemi levelezőlistákon keresztül, valamint állásportálon való hirdetés útján. A képzésre a Grepton székházában kerül sor.

A magyar piacon ez a „képzési forma” egyedülálló. Bár a multinacionális vállalatok gyakran küldik el újdonsült munkatársaikat belső konferenciákra, ám ott ők általában kizárólag a cég saját termékeivel, működésével, belső szabályaival és konvencióival ismerkedhetnek meg. A Grepton .Net Iskolában a fő hangsúly a korszerű szakmai (technológiai és módszertani) ismeretek gyakorlati szinten történő elsajátításán van.

„A pályázók számára az oktatás ingyenes, és az Iskola indulásától kezdve alkalmazásban állnak cégünknél. Terveink szerint a képzésből erős ´Junior Expert´ szakemberek lépnek majd ki az informatikai piacra, akik rövid időn belül az ´Expert´ szintet is képesek lesznek elérni” – tette hozzá a vezérigazgató.

Az informatikai piac egyik meghatározó vállalataként a Grepton – a céget körülvevő piaci környezet hatására – újabb „szemeszterek” indulását tervezi, ahol más technológiák is középpontba kerülhetnek. Az újabb kurzusok feltételei adottak, hiszen a cégnek már rendelkezésre áll az infrastruktúra és a know-how.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés