Connect with us

Hirdetés

technokrata

Információ-felügyelet és informatikai biztonság teljes életciklusban

Dotkom

Információ-felügyelet és informatikai biztonság teljes életciklusban

Az EMC bejelentette, hogy megállapodást kötött az RSA Security felvásárlását illetően, az információközpontú biztonsági szolgáltatások további tökéletesítése érdekében.

Az EMC Corporation, valamint az RSA Security Inc. bejelentette, hogy végleges megállapodást kötöttek arról, hogy az EMC felvásárolja az RSA-t. A megállapodás feltételei szerint az EMC részvényenként 28,0 dollárt fizet készpénzben az RSA minden részvényéért és a kintlévő opciók átvételéért: ez összesen kicsit kevesebb, mint 2,1 milliárd dolláros vételi árat jelent, mínusz az RSA meglévő készpénzegyenlege. Az EMC felvásárolva az RSA-t, ugyanazon jövőkép jegyében egyesíti a két céget: segíteni mindenféle méretű szervezetnek információvagyonuk biztonságos kezelésében annak teljes élettartama alatt. A felvásárlás iparágvezető személyazonosság- és hozzáférés-felügyeleti megoldásokkal, valamint titkosítási és kulcskezelő szoftverekkel bővíti az EMC kiterjedt, információközpontú biztonsági portfolióját. A felvásárlás várhatóan 2006. harmadik negyedévének végén – negyedik negyedévének elején zárul le, a szokásos záró feltételek és törvényi jóváhagyások szerint.

Amint azt Joe Tucci, az EMC elnöke, igazgatótanácsi elnöke és vezérigazgatója megfogalmazta: „Az információ biztonsága kiemelt jelentőségű tényező a világ minden vezetője szemében és az információkezelés elválaszthatatlan jellemzője kell, hogy legyen. Nem lehet védeni azt, amit nem tart kézben a cég. Amikor az információk védelméről van szó, igazából két dologra gondolunk: az adatok, illetve az adatelérés kézben tartására. Az EMC az információ-felügyeleti megoldások vezető gyártója. Az RSA bevonása iparágvezető személyazonosság- és hozzáférés-kezelési technológiákat biztosít a cég számára, valamint a kategória legjobb titkosítási és kulcskezelő szoftvereit, amelyek használatával az EMC az adatok teljes életciklusukra kiterjedő biztonságos felügyeletét kínálhatja.”

Az RSA technológiáival az adatok teljes élettartamukra kiterjedően védhetők, függetlenül attól, hogy hol találhatók vagy éppen hogyan áramlanak egy szervezeten belül vagy kívül. Az iparágvezető hitelesítési, hozzáférés-felügyeleti és titkosítási megoldásokkal az RSA mindenféle méretű szervezetnek segítséget nyújt az emberek, adatok és tranzakciók hitelességének és védelmének biztosításához.

„Ez a felvásárlás alapvető változásokat jelez a biztonsági piacon” – folytatta Tucci. –„Az EMC száz százalékig elkötelezte magát az RSA vezető piaci részesedését tovább erősítő erőforrások biztosítása mellett, miközben szorosan integrálja a vállalat technológiáját az EMC termékeibe, hogy a lehető legtökéletesebb információközpontú biztonsági portfoliót kínálhassa vásárlóinak.”

Az iparági és pénzügyi elemző cégek mostanában folytatott felmérései szerint az információk biztonsága az első számú kérdés az informatikai vezetők számára. Eközben az amerikai vállalatok 75 százalékánál történik adatvesztés minden évben. Az országos hírré váló nagy adatvesztések és a törvényi előírások betartásának kényszere miatt az RSA biztonsági termékei, illetve az EMC információ-felügyeleti és -tárolási megoldásai egyedi válaszokat jelentenek a piacnak az információközpontú biztonságra vonatkozó egyre bővülő igényeire.

Az EMC információközpontú biztonsági stratégiája egy négyrészes integrált megoldást valósít meg, amely a teljes életciklusuk során garantálja az adatok biztonságát. A stratégia segít abban, hogy a vásárlók becsléseket készíthessenek adataik biztonságosságáról, megóvhassák informatikai infrastruktúrájukat, közvetlenül megvédhessék a bizalmas adatokat és kezelhessék a biztonsági információkat és eseményeket a hatékonyság felméréséhez és a megfelelési kényszer terheinek enyhítéséhez. Az RSA engedélyezési és hozzáférés-felügyeleti funkciói az EMC már eleve biztonságos termékeinek és eljárásainak szilárd alapjára fognak ráépülni. Az RSA titkosítási és kulcskezelő technológiája az EMC stratégiájának középpontjába kerül: ez a stratégia az adatok közvetlen védelmére irányul, függetlenül attól, hogy azok a szervezeten belül vagy kívül találhatók.

Art Coviello, az RSA elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Az információ biztonságát fenyegető veszélyek a hálózatra és a peremhálózatra irányuló támadásoktól magukra az adatokra irányuló fenyegetésekké fejlődnek. Ezeket a támadásokat az adatok, jogvédett tartalmak és más olyan információk ellen intézik, amelyekből bűnös haszonhoz juthatnak. Emiatt a biztonságnak az informatikai infrastruktúra szerves részének kell lennie, és láthatatlan módon kényelmes elérést kell biztosítania az engedélyezett felhasználóknak az adatokhoz. Az RSA vezető biztonsági technológiája az EMC vezető informatikai infrastruktúrája és pénzügyi forrásai együttesen fel fogják gyorsítani a biztonsági szolgáltatások beépülését az informatikai infrastruktúrákba.”

GAAP („általánosan elfogadott könyvelési alapelvek”) szerint számolva az EMC jelenleg arra számít, hogy az RSA felvásárlása bővítetten számolt részvényenként 0,03 USD-vel fogja csökkenteni a 2007-es eredményt, de a 2008-as eredményre már nem lesz gazdasági hatása. A nem GAAP alapján elvégzett számítások szerint – az eszmei amortizáció és a részvényopciós költségek hatásának kihagyása esetén – az EMC jelenlegi várakozásai szerint a felvásárlás nem lesz pénzügyi hatással a bővítetten számolt részvényenkénti hozamra 2007-ben, 2008-ban pedig már 0,03 USD-s növekedést fog jelenteni.

A felvásárlás lezárultával az RSA az EMC informatikai biztonsági részlegeként fog működni, központja a Massachusetts állambeli Bedfordban lesz. Art Coviello az EMC vezető alelnöke és a részleg elnöke lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés