Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hőskorszaki informatika, KFT együttes, videó diszkó

Dotkom

Hőskorszaki informatika, KFT együttes, videó diszkó

Beszámoló az IVSZ születésnapi retropartijáról.

„Az IVSZ sikere egyben az egész ország sikere is, hiszen azok az innovációk, amelyeket mi előállítunk, más iparágak, más szektorok, más területek fejlődésének katalizátorai” – mondta Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke köszöntőbeszédében. 2006. május 27-én, szombaton az Olof Palme házban nemcsak az IT szakma jeles képviselői ünnepeltek az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) fennállásának 15. évfordulója alkalmából. A több száz vendég a korabeli műszaki tárgyak kiállításának, a KFT együttesnek, a videó diszkónak és a klasszikus menza ételeknek köszönhetően újra átélhette az informatikai hőskorszakot.

Időutazáson esett át az Olof Palme ház szombat este, legalábbis így érezték az IVSZ születésnapjára érkező vendégek. Már a bejáratnál érezhető volt, hogy nem egy hagyományos céges buli várja az embert, amikor a hostessek az utoljára 1990-ben divatosnak számító öltözékben fogadták az érkezőket, majd pedig welcome cocktail gyanánt pálinkával hozhatták magukat kellő hangulatba a résztvevők. Kezdetként megérte a magyar informatika legendás tárgyait, valamint az IVSZ múltját bemutató kiállítást megcsodálni, amely Őry Tamás, az IVSZ egykori alapítójának és tiszteletbeli elnökének illetve Kovács Győző, a NJSZT volt főtitkárának és alelnökének munkáját dicséri.

Az estét Kovács Zoltán, IVSZ elnök nyitotta meg beszédével, melyből többek között azt is megtudhattuk, hogy első számítógépes élményét már egész fiatalon, 1983-ban szerezte. Ezt követte az IVSZ eddigi elnökeinek rövid beszámolója arról, hogy mennyit jelentett nekik az IVSZ. Érdekes történeteket hallhattunk az IVSZ korábbi elnökségi tagjaitól; Őry Tamástól, Mester Sándortól, Nagy Ákostól, Mátyásfalvi Sándortól, valamint Reszler Ákos és Kóka János tiszteletbeli elnököktől is.

A beszédeket követően a nosztalgia menzán olyan klasszikus ételek közül lehetett válogatni, mint a hurka főtt krumplival, tojásos nokedli fejes salátával, vagy az iskolai menzát idéző piskótakocka csoki öntettel.

Az este további programja is a kilencvenes évek hangulatát idézte, a vendégek a KFT együttes dallamaira szórakoztak, illetve a videó diszkó által kínált korhű légkörben táncoltak a már-már klasszikusnak számító dalokra. A résztvevők továbbá kipróbálhatták, hogy milyen érzés volt a nyolcvanas évek irodájában dolgozni, a „játékszobában” sorban álltak, hogy egykori kedvenc számítógépes játékaikat újrajátszhassák, és ismét kazettáról tölthessék be a kedvenc programjukat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés