Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: mobilszolgáltatóknak szánt, új vállalati készülékkezelési kínálat

Dotkom

Nokia: mobilszolgáltatóknak szánt, új vállalati készülékkezelési kínálat

A Nokia Intellisync szoftverrel a mobilszolgáltatók készülékkezelési szolgáltatást biztosíthatnak a vállalatok számára.

A Nokia bemutatta új, Intellisync készülékkezelési kínálatát, amellyel a mobilszolgáltatók készülékkezelési és biztonsági szolgáltatásokat kínálhatnak vállalati ügyfeleik számára. A nemrég lezajlott Intellisync akvizíció révén Nokia márkanévvel bemutatott termékek segítségével a szolgáltatók hatásosan léphetnek be a vállalati mobilitás rohamosan bővülő piacára, és nyerhetik meg maguknak az üzleti szegmens szereplőit.

Az új termék a vállalatokat és mobilszolgáltatókat célba vevő, átfogó Nokia egységes készülékkezelési megoldás-termékskála részeként kerül piacra. A termékeknek köszönhetően a szolgáltatók minden ügyfélszegmensben biztosíthatják a készülékkezelési szolgáltatásokat. A Nokia az új termékkel szinte minden ügyfele számára, és változatos készüléktípusokon, hálózatokon, és technológiákon egyedüli gyártóként képes végponttól végpontig terjedő mobilkészülék-kezelési szolgáltatásokat nyújtani.

„A mobilmegoldást alkalmazó vállalatoknál a mobilkészülék-kezelés és a mobil biztonság kulcsfontosságú kérdéssé vált” mondta Stephen Drake, az IDC mobilszoftver-szolgáltatásának programigazgatója. „A mobilszolgáltató által biztosított mobilkészülék-kezelési és biztonsági megoldások a menedzselt, illetve a vállalati székhelyen biztosított szolgáltatások számára egyaránt fontos teret nyitnak a mobil ökoszisztémában, és egyben demonstrálják azt is, hogy a szolgáltatók milyen hatékonyan próbáltak átfogó megoldást találni a kulcsfontosságú mobilszoftver-szegmensek biztosítására.”

„A Nokia új Intellisync készülékkezelési megoldása már része kínálatunknak, és az Eurotel egész termékskáláját felértékeli” mondta Tomas Jecny, az Eurotel Praha, spol. s.r.o. vállalati és üzleti szegmensért felelős kereskedelmi igazgatója. „A készülékkezeléssel együtt teljes megoldást, nem csupán e-mailt vagy PIM-hozzáférést kínálhatunk ügyfeleinknek.”

A Nokia mobilkészülékeivel és üzenetküldő szoftvereivel élen jár a vállalati mobil alkalmazások és készülékek terén. A kínálatát Intellisync termékekkel kibővítő vállalat a világon az egyik legtöbb mobil e-mailt és szoftvert telepíti a vállalatok és szolgáltatói hálózatok készülékeire és alkalmazás-platformjaira. A technológiával a legösszetettebb szoftveralkalmazásokon is nagy pontossággal és messzemenő biztonsággal szinkronizálhatók az adatok és a fájlok.

A Nokia az Intellisync készülékkezelésen belül kétféle telepítési modellt kínál a vállalati ügyfeleiknek ezen megoldást biztosítani kívánó szolgáltatók számára. Az első modellben a szolgáltatók egy központi hálózat-üzemeltető központból az egyes vállalati ügyfeleket könnyedén kiszolgáló, hierarchikus, Internet-alapú rendszerrel biztosítják a szolgáltatást. A szolgáltatók átfogó szolgáltatás keretében havi, vagy éves díjért kezelik ügyfeleik készülékeit, a készülékek biztonságát, az alkalmazások telepítését és konfigurálását, a készletezést és a jelentéseket, a készülékek adatainak biztonsági mentését és az adatok helyreállítását, valamint további funkciókat.

A másik telepítési modellben a tűzfal mögé építik ki a rendszert, így a nagyobb vállalatok annak egészét ellenőrizhetik. Ez a megoldás két okból is előnyös a szolgáltató számára. Egyrészt új bevételi forrást teremt, és a szolgáltatások merőben új kategóriáját ismereti meg az ügyféllel. Másrészt a készülékek aktív kezelésével egyszerűbbé válik a készülékek karbantartása, és csökkennek az ügyfélszolgálatra háruló feladatok.

A Nokia új Intellisync készülékkezelési megoldása a szolgáltatók számára az ügyfelek által elvárt, vezeték nélküli készülékkezeléssel összefüggő összes szolgáltatást biztosítja, többek között a készülékek adatainak biztonsági mentését és helyreállítását, a készülékek engedélyeztetését és beállítását, a szoftverek frissítését, a biztonsági és a vállalati megoldások telepítését, valamint a hibakeresési és javítási feladatokat.

A Nokia által kínált Intellisync hordozói platform további moduljaihoz hasonlóan ez a megoldás is számos szolgáltatással együttműködik. Az Intellisync hordozói platform támogatja a Nokia, a Motorola, a Hewlett Packard, a Samsung, az LG, a Palm, a Kyocera, a Sony Ericsson, a Sanyo, a Siemens, a Dopod, a Qtek, és még számos egyéb készülékeket. Az Intellisync szoftver a mobilplatformok széles körén, többek között a SymbianOS, a Palm OS, és a Windows Mobile operációs rendszeren működik.

Az itt említett vállalat és terméknevek az egyes vállalatok márkanevei vagy bejegyzett márkanevei lehetnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés