Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP-Oracle: Integrity megoldások ösztönzése

Dotkom

HP-Oracle: Integrity megoldások ösztönzése

A HP és az Oracle tovább erősítik elkötelezettségüket a HP Integrity megoldások elterjedésének ösztönzése iránt.

A nagyvállalati működés optimalizálását célzó szövetségük részeként a HP és az Oracle a jövőben még elkötelezettebben támogatják az Oracle szoftvereket futtató HP Integrity szervereket.

A partnerek a Mark Hurd (HP), Paul Otellini (Intel) és Larry Ellison (Oracle) vezérigazgatók részvételével megrendezett, élő webes rendezvényen jelentették be a hírt. A március 2-i webcast anyaga letölthető a www.hp.com/go/hplive címről.

Az Oracle arról is beszámolt, hogy hamarosan az Oracle 10g infrastruktúra-szoftver, az Oracle Database, az Oracle Fusion Middleware, az Oracle Enterprise Manager és az Oracle E-Business Suite is fog futni a HP-UX 11i operációs rendszerrel ellátott HP Integrity szervereken. Az Oracle jelenleg dolgozik azon, hogy a világon mindenütt biztosítani tudja az Oracle E-Business Suite teljes körűen integrált, átfogó nagyvállalati üzleti alkalmazáscsomagot a HP-UX 11i oprendszeres HP Integrity szerverekhez.

Az Intel Itanium processzorokon futó HP-UX 11i stratégiai platform az Oracle számára. Ennek megfelelően az Oracle új szoftverváltozatai és jövőbeni frissítései ehhez az operációs rendszerhez is a többi stratégiai UNIX platformmal egyidőben kerülnek majd piacra.

Az Oracle, a HP és az Intel ezután is törekszenek rá, hogy egyedülállóan alacsony teljes rendszerköltséget (TCO-t) nyújtsanak közös ügyfeleiknek. Nemrég tett bejelentésével összhangban az Oracle kedvezményes áron kínálja szoftvereit a HP Integrity ügyfeleknek.

„A bejelentés újfent bizonyítja, hogy a HP és az Oracle világos fejlesztési ütemtervet kíván felvázolni 100 ezer közös ügyfelének, és érzékenyen reagál a HP Integrity szervereken futó Oracle E-Business Suite szoftverek iránti élénk keresletre” – nyilatkozta Rich Marcello, a HP üzletileg kritikus szerverekért felelős alelnöke és ügyvezető igazgatója. „A HP és az Oracle közös szerver- és alkalmazáshangolási és optimalizálási tevékenysége már több mint 25 éve juttatja páratlan értékhez az ügyfeleket.”

Az Oracle emellett kibővíti a HP Integrity szerverek virtualizációs kínálatában központi szerepet játszó virtuális szerverkörnyezet (HP Virtual Server Environment) particionálási technológiáihoz nyújtott licenctámogatást. Az Oracle technológiai licencmodelljével kiegészített HP-termékek alacsony szintre szorítják a teljes rendszerköltséget. Az ügyfelek igénybe vehetik a HP Integrity Virtual Machine és Secure Resource Partition megoldásokra épülő HP Partitioning Continuum konstrukciót, amelynél a licencfelhasználást is költséghatékonyabban lehet kezelni.

„A HP technológiáját és szervertermékeit már régóta stratégiai alapnak tekintjük az Oracle alkalmazásai és infrastruktúra-szoftverei szempontjából” – mutatott rá Judson Althoff, az Oracle platformokkal és disztribúcióval kapcsolatos szakmai szövetségekért felelős alelnöke. „Az Oracle folyamatos és egyre növekvő elkötelezettséggel támogatja a HP Integrity szervercsaládot, amelyet optimális platformnak tekint a nagyvállalatok legmagasabb szintű terheléseinek kezelésére. Bízunk benne, hogy az Integrity, és mellette az Oracle adatbázis- és alkalmazástermékei is tartós sikernek fognak örvendeni a piacon.”

A vállalatok emellett azt is bejelentették, hogy a HP felvette az Oracle Fusion Middleware-t globális kompetenciaközpontjainak kínálatába, hogy ezzel is még hatékonyabban segítse ügyfeleit a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) koncepcionális és műszaki tervezése, kiépítése és felügyelete terén. Az architekturális és tanácsadási szakértelmet, szoftver- és hardverbemutatókat, szemináriumokat és gyakorlati workshopokat kínáló SOA kompetencia-központok Cupertinóban (Kalifornia állam, USA), Bangaloréban (India), Sophia Antipolisban (Franciaország), és Tokióban (Japán) működnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés