Connect with us

Hirdetés

technokrata

Platformfüggetlen hálózati védelem a 3Comtól

Dotkom

Platformfüggetlen hálózati védelem a 3Comtól

A 3Com TippingPoint Quarantine Protection a korábbi rendszerfüggő végponti megoldásokkal ellentétben, platform független és végponti kliens szoftver modul beiktatása nélkül oldja meg a különböző hálózati végberendezések védelmét.

A 3Com, TippingPoint részlege bejelentette új végpont-védelmi megoldását, TippingPoint Quarantine Protection néven. A Quarantine Protection valamennyi hálózatra kapcsolt eszköz megvédésére és az esetleges fertőzöttség kijavítását magában foglaló, végpont-védelmi stratégia alapvető építőeleme, amely a hálózati infrastruktúrán keresztül képes a fertőzött eszközöket elszigetelni a hálózat többi – egészséges – részétől.

A megfertőzött gépek elkülönítésével, a cégek megőrizhetik hálózatuk egészséges működését, és meggátolhatják a vírusok, férgek hálózaton belüli tovább terjedését, ezzel csökkentve az adatvesztés veszélyét és az ezt követő karbantartási költségeket. Emellett, a hálózatfelügyeleti és a végberendezéseken szükséges szofverfrissítések költségei is csökkenthetők, mert a TippingPoint Quarantine Protection kliens nélküli, hálózatra épülő védelmi megoldás.

„A Quarantine Protection ideális megoldás a különböző hálózatok használóinak is, mert intelligens működése révén a vezeték nélküli, VoIP vagy adat végpontokat is meg tud védeni” – mondja Charlotte Dunlap, a Current Analysis elemzője – „Az új Quarantine Protection szabványokra épül, együttműködik a szintén szabványalapú TippingPoint Intrusion Prevention Systemmel (IPS: behatolás-megelőző rendszer), ezáltal a megoldás a már meglevő és heterogén hálózatokba is könnyen integrálható, összhangban a 3Com vegyes hálózati környezetek támogatására irányuló stratégiájával.”

A Quarantine Protection a TippingPoint IPS, a TippingPoint Security Management System (SMS: adatvédelem-felügyeleti rendszer) és a hálózati kapcsolók, illetve felügyeleti rendszerek segítségével gátolja a káros forgalmat, szigeteli el a fertőzött végpontokat, illetve ezek felhasználásával segíti a fertőzött eszközök kijavítását. A karanténműveletek rugalmasan testre szabhatók: lehetőség van a javítással kapcsolatos weboldal megjelenítésére, portok blokkolására, illetve a fertőzött végpont forgalmának elszigetelt hálózati szegmensbe, VLAN-ba való átirányítására az adott cégnél kialakított szabályrendszernek megfelelően.

A Quarantine Protection szabvány alapú architektúra, ami képes együttműködni más gyártók hálózati eszközeivel is, így a már meglevő hálózati infrastruktúrát nem kell módosítani. Fontos azonban megemlíteni, hogy egy 3Com hálózati elemekből épített rendszer esetén a szolgáltatások skálája szélesebb és további előnyt jelent hogy könnyebben integrálhatók, továbbá a terméktámogatást minden elemre a 3Com garantálja. A TippingPoint IPS-hez és az SMS-hez kapcsolódó Quarantine Protection már előre beállított módon támogatja a 3Com kapcsolóit, illetve a 3Com Enterprise Management Systemet (EMS: vállalati felügyeleti rendszer). A 3Com vezeték nélküli kapcsolóival való automatikus együttműködés idén nyártól lesz elérhető.

A Quarantine Protection alapból támogatja a Cisco 6500 Catalyst kapcsolóival való együttműködést is. Beállítás követően azonban tetszőleges hálózat-felügyeleti rendszerrel vagy kapcsolókkal együtt is használható. Az egyedi beállítások egyszerűen engedélyezhetők a 3Com Professional Services segítségével.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés