Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Wireless Accelerator és Nokia SSL VPN

Dotkom

Nokia Wireless Accelerator és Nokia SSL VPN

Veracomp, a Nokia Enterprise Solution hivatalos magyarországi forgalmazója, a Nokia Wireless Accelerator és Nokia SSL VPN új alkalmazásaival egészíti ki ajánlatát. A forgalmazó hírt adott arról is, hogy a Nokia IP sorozat termékei megkapták a Common Criteria EAL4 és a VPNC minősítéseket.

A Nokia Wireless Accelerator alkalmazás gyors adatátvételt tesz lehetővé a vállalati szerver és a laptop vagy más hordozható készülék között. Ez a munkateljesítmény növelésének egyszerű, a telekommunikációs költségek csökkentésével járó módszere. A gyors hozzáférés úgy valósulhat meg, hogy az alkalmazás eltávolít minden szükségtelen tartalmat az információból, összesűríti az adatokat és a legkevésbé terhelt sáv kiválasztva optimalizálja az adatküldést. Ezzel a Nokia Wireless Accelerator lehetőséget biztosít a felhasználók számára könnyebb és gyorsabb böngészésre az adatok között. A felhasználó szintjéről az alkalmazás láthatatlan, installálása pedig nem kíván semmi változtatást a készülékben.

A Nokia Wireless Accelerator mindenekelőtt a Symbian OS operációs rendszerre épülő készülékek (pl. a Nokia 9300 kommunikátorok) használóinak lett dedikálva. A 2.3. verzióban található új funkciók egyszerre könnyítik meg a használatot és javítják a program teljesítményét. Az újdonságok között található a GPRS, EGPRS és WCDMA hálózatok tökéletesített gyorsulása, mely a sáv dinamikus illesztésével, az alkalmazás automatikus, a készülék bekapcsolásának pillanatában történő indításával valamint a Nokia Wireless Accelerator proxy készülék segítségével történő automatikus frissítéssel válik lehetővé. A program új verziója alkalmas az OMA DM valamint a HTTP 1.1. pipelining standard kiszolgálására.

A Veracomp ajánlatában szereplő következő Nokia újdonság a Nokia SSL VPN alkalmazás új verziója. A Nokia SSL VPN egy program, amelyik bármely készülékről és minden hálózati környezetből lehetővé teszi a vállalati hálózathoz való hozzáférést. A program a Nokia SSL VPN Gateway készülékeken kerül installálásra. A legújabb 3.3. verzióban a gyártó öt olyan kulcsfontosságú funkciót vezetett be, amelyek úgy a rendszergazda, mint a felhasználók munkáját javítják.

Nokia SSL VPN 3.3. verziója kiszolgálja az alkalmazás dinamikus alagútképző mechanizmusát, valamint a Microsoft Active Directory számára a Kerberos hitelesítési protokollokat. Az új automatikus telepítés utasítássorok csökkentik az alkalmazás elindítási idejét az új készülékeken. A Web Form Pre-fill funkció az alkalmazás fajtájától függetlenül lehetővé teszi a mobil felhasználó hitelesítési protokolljainak eltárolását a Nokia SSL VPN készüléken. A 3.3. változatban tökéletesítették a Linux rendszerek kiszolgálását is. A Macintosh környezet számára új GUI interfész került bevezetésre.

A Nokia SSL VPN 3.3. a hálózati források mobil hozzáférését biztosító rendszer részét képezi. Januártól a Nokia SSL VPN Gateway készülékeken már a program új változata kerül installálásra. A Nokia Wireless Accelerator alkalmazás ára a licencek számától függ és egy 5 felhasználós készlet ára 1200 USD-nál kezdődik. A Nokia Wireless Accelerator megoldások valamint a Nokia SSL VPN eddigi felhasználói ingyen letölthetik a Nokia honlapjáról az új verziót.

Veracomp hírt adott arról is, hogy a Nokia újabb megoldásai teljesítik a Common Criteria standard követelményeit és megszerezték az EAL4 minősítést. A következő termékek kaptak minősítést: a Nokia IPSO 3.9 w/ Check Point VPN-1/Firewall-1 R55 valamint a Nokia IPSO 3.9 w/ Check Point VPN-1/Firewall-1 R60 NGX. A megoldások a következő platformokon kerültek tesztelésre: Nokia IP260, IP265, IP350/IP355, IP380/IP385, IP1220, IP1260 és IP2250. A Common Criteria minősítés a termékekben alkalmazott biztosítási szint legjelentősebb elismerése.

A Nokia IP VPN és a Nokia SSL VPN megoldások megkapták a Virtual Private Network Consortium (VPNC) minősítést. A Nokia SSL VPN az SSL VPN File Access, SSL Portal, SSL Exchange és SSL Firefox területén szerzett kiváló minősítést. A Nokia IP VPN a Basic Access és AES Interop területén kapott minősítést. A VPNC a VPN rendszergyártók nemzetközi szervezete. A szervezet legfontosabb feladatai közé tartozik a VPN készülékek reklámozása, a virtuális hálózatok ismeretének népszerűsítése a médiákban valamint szervezet tagjai által gyártott készülékek közötti kompatibilitás biztosítása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés